Suntem în plin sezon de vacanţe, iar numărul de concedii şi călătorii în străinătate creşte considerabil. Odată cu ele, creşte şi numărul de atacuri...
vacantaSuntem în plin sezon de vacanţe, iar numărul de concedii şi călătorii în străinătate creşte considerabil. Odată cu ele, creşte şi numărul de atacuri cibernetice care vizează turiştii străini.

Ținând cont de aceste pericole, experţii Kaspersky Lab, unul dintre cei mai mari provideri de soluţii de securitate din lume, au elaborat un ghid cu pașii esenţiali de urmat de atunci când călătoriți peste graniță, ca să aveți o vacanță sigură.

Rezervarea vacanței:

Atunci când găsiţi un site de încredere pe care alegeţi să vă rezervaţi cazarea pentru concediu, fiţi atenţi când efectuaţi tranzacţia online. Verificați dispozitivul pe care îl utilizaţi și toate programele, înainte de orice tranzacție, pentru a vă asigura că toate funcţiile de securitate sunt actualizate. De asemenea, verificaţi siguranţa serviciului pe care îl folosiţi pentru tranzacţia online şi asiguraţi-vă că aveţi un program antivirus de încredere instalat pe computerul respectiv, cu funcţia de protecție pentru tranzacţii financiare activă constant.

Tehnologia Kaspersky Lab Safe Money verifică siguranța website-ului pe care îl vizitaţi şi autenticitatea acestuia, după care accesează site-ul în siguranţă.

Dispozitivele:

Mulți turişti preferă să ia cu ei în vacanţă telefonul mobil sau computerul. În cazul în care dispozitivul – fie acesta telefon, tabletă sau laptop – conține informaţii importante, trebuie să vă faceţi o copie a datelor pe un hard drive extern, pentru a preveni piederea acestora în cazul în care dispozitivul este furat, avariat sau pierdut.

Atunci când utilizați dispozitive mobile în vacanță, e bine să instalați o soluție de protecție împotriva furtului sau să folosiţi soluția anti-furt instalată deja pe dispozitiv. De exemplu, protecția Anti-Theft inclusă în soluția Kaspersky Internet Security – multi-device poate securiza și ascunde detalii despre contacte, apeluri, mesaje și înregistrări în cazul în care telefonul este pierdut sau furat și poate facilita blocarea dispozitivului, ștergerea datelor, localizarea acestuia și chiar fotografierea persoanei care încearcă să-l utilizeze.

În timpul vacanței:

În timpul vacanței cu familia – mai ales în cazul călătoriilor în străinătate, unde conexiunea la internet nu este întotdeauna disponibilă – este important să țineți la îndemână câteva numere de telefon pentru situaţii de urgență. Astfel, este recomandat ca toate numerele importante să fie salvate pe telefon, pe laptop sau scrise pe hârtie. De asemenea, în timpul călătoriilor în afara țării, asigurați-vă că știți care este procedura de apelare a numerelor din țară, de la destinația de vacanță.

Hotspot-uri Wi-Fi:

Este important să aveți grijă când utilizaţi hotspot-urile Wi-Fi neparolate din hoteluri sau cafenele, deoarece vă puteţi expune mai multor pericole. Evitați să accesați serviciile de online banking, să faceți cumpărături online sau orice alte tranzacții importante prin intermediul hotspot-urilor, în cazul în care nu aveți o conexiune VPN sigură. Cei care știu de dinainte că vor utiliza hotspot-uri sunt sfătuiți să își instaleze o aplicație sau un software VPN.

Cardurile de credit:

Luați mai multe carduri de credit cu voi, pentru a avea un plan de rezervă în cazul în care pierdeți sau sunteţi nevoiţi să anulați cardul pe care îl utilizați de obicei. Dacă aveți sume mari de bani, păstraţi-le în seiful hotelului (împreună cu pașaportul, în cazul în care nu trebuie să îl ţineţi la îndemână).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.