Doctor MIT, unul dintre cele mai inovative proiecte media pe zona medicală din România, a devenit marcă înregistrată in U.E. si implicit la nivelul...

Doctor-MitDoctor MIT, unul dintre cele mai inovative proiecte media pe zona medicală din România, a devenit marcă înregistrată in U.E. si implicit la nivelul tarii noastre.

Dr. Bogdan Ivanescu, presedintele bancii daneze de celule stem Stem SURE si vicepreședintele Asociației Române a Băncilor Acreditate de Celule Stem, a decis să înregistreze marca Doctor MIT pe care a fondat-o, atat pentru recunoasterea exclusivitatii conceptului cat si pentru a o proteja contra eventualelor riscuri de furt sau utilizare frauduloasa de către persoane neautorizate, avand in vedere ca, in doar cateva luni, conceptul emisiunii, care deja a primit Premiul pentru Excelenta in Debut acordat de Consiliul National al Audiovizualului, va fi oferit spre vanzare la targul de formate media de la Cannes, Franta.

” Decizia de a înregistra un proiect(brand) ca marca de sine statatoare de catre initiatorul sau este o procedura absolut fireasca, în toate statele civilizate. Se stie ca marca este un element care influentează valoarea de piata a unei companii. Doctor MIT este o emisiune medicala al carei obiectiv principal este educarea medicala a publicului larg. In plus, faptul ca Doctor MIT este prima emisiune medicala din Romania premiata de CNA ii creste valoarea si atractivitatea in piata, astfel ca inregistrarea marcii a venit ca un pas firesc”, a declarat dr. Bogdan Ivănescu.

Proprietarul marcii, doctorul Bogdan Ivanescu, a ales compania Monade Business Strategy & Consulting pentru a gestiona actul laborios al inregistrarii la nivel european a brand-ului „Doctor MIT”. Monade Business Strategy&Consulting este o companie specializată în consultanta si implementare proiecte în domeniul protectiei dreptului de proprietate intelectuala.

In Romania, constiința protejarii marcii si a cresterii valorii de piată a companiei cu ajutorul acestui instrument este în plină formare. Anual, sunt aproximativ 10.000 de cereri de înregistrare de marcă insa, raportat la  numarul celor care isi deschid afaceri, procentul este relativ scazut.  Ma bucur că Doctor MIT a ales sa ]nregistreze conceptul ca marca comunitara, acesta fiind un nivel de protecție superior dar absolut necesar in conditiile in care România este membru cu drepturi depline în U.E. In plus, apreciem faptul ca ne-a ales pe noi sa il reprezentam in desfasurarea acestei initiative”, a declarat Monica Bulancea, managing partner Monade Business Strategy&Consulting

Procedura de inregistrare a marcii nationale Doctor MIT a durat 8 luni si nu s-au inregistrat impedimente care sa prelungeasca durata de solutionare a documentatiei depuse.

”Globalizarea face ca inregistrarea marcii, pentru protectia unui business, la nivel national si international sa devina aproape imperativa. Este deja celebru cazul in care Coca-Cola a fost nevoita sa plateasca o suma importanta de bani unui fost angajat pentru a deveni proprietar deplin al marcii, după ce la inceputul afacerii, actionarii au refuzat sa ia in calcul acest instrument de protectie a business-ului”, a explicat Monica Bulancea.

Doctor MIT este unul dintre cele mai neconvenționale proiecte media integrate, de educare a publicului larg în domeniul sănătății, difuzat de postul de televiziune Romania TV. Emisiunea a fost lansată în martie 2013, se difuzează săptămânal, într-un format interactiv și cu o infografie speciala precum grafica animata RSA. Conform datelor oficiale, cea mai mare audiență înregistrată de emisiunea Doctor MIT a fost de 3,1 puncte de rating. Proiectul este dezvoltat integrat, tv și social-media și, în scurt timp de la lansare, site-ul de prezentare a proiectului www.doctormit.ro a devenit o platformă de relaționare cu publicul interesat de informații medicale.

 • Cristina Sirbu

  30/07/2014 #1 Author

  Buna ziua,

  Consilierii sau Agentiile specializate in proprietate industriala sunt doar cele care se regasesc pe site-ul oficial http://www.osim.ro sau http://www.patent-chamber.ro – pagina oficiala a Camerei Nationale a Consilierilor in Proprietate Industriala.

  Nici doamna Monica Bulancea si nici firma Monade nu sunt autorizate nici de OSIM si nici de CNCPIR sa acorde consultanta profesionala in acest domeniu.

  Este oportun sa apelati la consilieri oficiali si autorizati, pentru a preintampina astfel de situatii!

  Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.