Românii folosesc în principal smartphone-uri iPhone și Samsung pentru a face rezervări și achiziții de bilete de călătorie,  indică datele Tripsta.ro.  Din totalul vizitelor...

android vs iphoneRomânii folosesc în principal smartphone-uri iPhone și Samsung pentru a face rezervări și achiziții de bilete de călătorie,  indică datele Tripsta.ro[1].  Din totalul vizitelor noi înregistrate pe platformă, 63% au venit de pe telefoane mobile și 55% de pe tablete. Mai mult, achizițiile mobile au ajuns să reprezinte 12% din totalul rezervărilor și achizițiilor în prima jumătate a anului (ianuarie-iunie 2014) pe tripsta.ro.

Atunci când este vorba de achiziții propriu-zise, românii continuă să cumpere în principal de pe calculator, dar  nu ocolesc nici achizițiile prin intermediul smartphone-urilor și tabletelor.

Apple este brandul mobil cel mai utilizat pentru accesarea Tripsta.ro, 60% din sesiunile noi din semestrul I venind de pe acest tip de dispozitiv. Mai mult, românii posesori de Apple au generat 38% din totalul vizitelor mobile (de pe iPhone sau iPad) pe Tripsta și sunt responsabili pentru 63% din totalul achizițiilor realizate de pe mobil.

Poziția secundă în topul brandurilor mobile care accesează Tripsta este ocupată de produsele Samsung, responsabile pentru 34% din totalul vizitelor pe platforma de turism online și pentru 25% dintre achizițiile făcute prin intermediul dispozitivelor mobile.

Clasamentul celor mai utilizate branduri pentru accesarea Tripsta este completat de HTC, Nokia, LG, Google, Sony, SonyEricsson și Asus

Produsele Apple – telefoane și tablete – sunt cele mai folosite de către români pentru accesarea platformei Tripsta. Astfel, iPhone-urile au generat, în prima jumătate a anului, 22% din totalul vizitelor mobile și 39% din tranzacțiile mobile, în timp ce iPad-urile au fost responsabile pentru 16% accesări și 24% achiziții.

Samsung Galaxy S III este cel de-al treilea cel mai utilizat dispozitiv mobil folosit de către români pentru accesarea platformei Tripsta, urmat de Samsung Galaxy S IV și S II. Cele trei device-uri din seria Galaxy S au generat, împreuna, 13% din totalul vizitelor înregistrate de Tripsta de pe dispozitive mobile, precum și 14% din totalul achizițiilor, cu aproape 10% dintre ele fiind realizate de pe device-uri Galaxy S IV .

În topul 25 al celor mai folosite device-uri mobile pentru accesarea Tripsta, 17 poziții sunt ocupate de telefoane mobile și smartphone-uri Samsung și 2 revin brandurilor Apple. Alte device-uri mobile folosite pentru accesarea Tripsta.ro  în prima parte a anului au fost Google Nexus 7, Nokia Lumia 520, și HTC M7 One.


[1] Informațiile referitoare la accesările mobile ale platformei Tripsta au fost colectate cu ajutorul Google Analytics și acoperă perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014 

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.