Facebook, cea mai mare reţea de socializare a lumii, a raportat un trimestru foarte bun din punct de vedere al veniturilor (2,91 miliarde de...
facebookFacebook, cea mai mare reţea de socializare a lumii, a raportat un trimestru foarte bun din punct de vedere al veniturilor (2,91 miliarde de dolari) şi al numărului de utilizatori (1,32 miliarde de utilizatori lunari şi 829 de milioane daily), dar mai ales al celor care accesează conturile de pe dispozitivele mobile (1,07 miliarde de utilizatori lunari de pe mobile şi 654 de milioane de utilizatori zilnici).

Aşa că reclamele care apar pe gadgeturile mobile aduc acum 62% din venituri. Tot noi, cei care avem conturi pe Facebook, i-am adus lui Zuckerberg cele mai mari venituri pe utilizator (average revenue per user, sau ARPU).

Astfel, Facebook a înregistrat cifre record în toată lumea în ceea ce priveşte veniturul mediu generat de indivizii care accesează platforma şi, chiar dacă îşi creşte baza de clienţi, este în stare să strângă mai mulţi bani de la fiecare dintre noi.

În plus, potrivit datelor puse la dispoziţie de gigantul din social media, se pare că americanii petrec în medie pe zi 40 de minute pe Facebook. Anul trecut, media era de  17,39 minute. Destul de ok, dacă ne gândim că petrecem 9 ore pe zi în compania mediului digital (computere, gadgeturi mobile, televizoare).

facebook arpu

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.