Revenirea economiilor din Marea Britanie şi Statele Unite au contribuit la un aflux al călătorilor de peste oceane în Australia. Un raport recent al Deloitte...
Sydney Opera Bar.

Sydney Opera Bar.

Revenirea economiilor din Marea Britanie şi Statele Unite au contribuit la un aflux al călătorilor de peste oceane în Australia. Un raport recent al Deloitte Access Economics, citat de The Guardian, arată faptul că numărul vizitatorilor internaţionali în Australia a crescut cu 8,2% în ultimul an  (datele au fost colectate până în luna mai 2014).

Cei mai mulţi turişti au fost din zona Asiei, însă la creşterea numărului de sosiri internaţionale au contribuit şi călătorii din Marea Britanie şi Statele Unite.

“Pieţele emergente din Asia continuă să dea tonul vizitelor şi sumelor cheltuite în Australia. Surpriza vine din partea turiştilor din două pieţe cu tradiţie pentru turismul australian, care au scăpat de problemele economice şi au început să călătorească”, a declarat Lachlan Smirl, purtător de cuvânt în cadrul Deloitte.

Ambele ţări au avut un trafic aproape dublu în Australia. Sosirile din Marea Britanie au crescut în ultimul an cu 12%, după o scădere de circa 20 de procente în ultimii şase ani. Sosirile din SUA au crescut cu 9,1%, cea mai mare rată din ultimii patru ani.

În acelaşi timp, sosirile vizitatorilor chinezi au înregistrat un plus de 11,9%, în timp ce numărul ridicat de curse ale operatorilor low cost Air Asia X sau Jetstar au adus mai mulţi turişti din Malaezia (20,4%) şi Singapore (16%).

În următorii trei ani, analiştii Deloitte se aşteaptă ca turiştii din Asia să reprezinte 63% din totalul vizitatorilor la nivel internaţionali.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.