Zonga, cel mai mare serviciu local de muzică din România, lansat în 2012 de echipa Trilulilu, a atins 500.000 de utilizatori înregistrați după primele...
ZONGA_logo_RGBZonga, cel mai mare serviciu local de muzică din România, lansat în 2012 de echipa Trilulilu, a atins 500.000 de utilizatori înregistrați după primele șase luni ale anului, de patru ori mai mulți față de primul semestru al lui 2013 și dublu față de numărul total de utilizatori înregistrați în 2013.

Conform informațiilor Zonga, platforma a atras în primul semestru al anului o medie de 18.000 de utilizatori noi pe săptămână, ajungând la un total de 500.000 de utilizatori înregistrați la finalul lunii iunie, față de 120.000 în iunie 2013.

Creșterea numărului de utilizatori se datorează atât ratei de adopție accelerate a serviciilor de date, care facilitează accesul la streaming-ul online de muzică pe mobil, cât și eforturilor și investițiilor Zonga în conținutul premium.

„Conținutul de pe Zonga este îmbunătățit în permanență, încercăm să le oferim iubitorilor de muzică o experiență cât mai personală, de la posibilitatea de a-și crea propriile playlist-uri, la selecția de recomandări oferită de editorii noștri după diverse genuri muzicale, sau opțiunea de a asculta offline playlist-urile preferate. Cel mai tare ne bucură ritmul în care se mișcă partea de mobile. Suntem abia în prima jumătate a anului și deja consumul de muzică Zonga direct de pe mobil a crescut cu 50% față de tot anul 2013”, declară Sergiu Biriș, CEO-ul Zonga.

Potrivit acestuia, Zonga numără în prezent peste 24 milioane de melodii, față de 18 milioane la finalul lui iunie 2013, în baza parteneriatelor cu toate casele de discuri majore la nivel internațional, precum Universal Music, Sony Music, Warner Music, cu casele de discuri locale Cat Music, Roton și Media Pro Music, dar și cu producători independenți, atât din România, cât și din afară.

„Momentan avem peste 24 milioane de melodii listate pe Zonga, încercăm să le oferim utilizatorilor cele mai noi single-uri, albume și artiști, adăugăm în fiecare lună peste 10.000 de melodii noi. Până la finalul lui 2014, dorim să adaugăm alte câteva milioane de melodii în librăria Zonga, care vor fi rezultatul unor parteneriate pentru care discutăm deja”, adaugă Biriș.

Numărul ascultărilor înregistrate pe Zonga crește gradual, aprilie 2014 fiind luna record a primului semestru, cu 1,7 milioane ascultări, față de 1,5 milioane ascultări, cele mai multe din 2013, înregistrate în decembrie anul trecut.

Cele mai ascultate genuri muzicale de pe serviciul local de muzică sunt, în ordine, pop-ul, dance-ul, rock-ul, alternative rock-ul, muzica românească și hip-hop-ul.

În ceea ce privește cei mai ascultați și căutați artiști pe Zonga în 2014, Alex Velea domină topul în rândul artiștilor români, iar Eminem pe cel al artiștilor străini.

Abonații rețelei de telefonie Vodafone România beneficiază de condiții speciale la utilizarea Zonga, de la 3 luni gratuite de ascultare, până la gratuitate integrală în cazul anumitor abonamente RED. Traficul de Internet mobil la ascultarea muzicii prin Zonga este de asemenea gratuit pentru abonații Vodafone.

Zonga este cel mai mare serviciu local de muzică, lansat în 2012 de către echipa Trilulilu din dorința de a oferi tuturor românilor posibilitatea de a se bucura legal de muzica și artiștii lor favoriți, oricând și oriunde s-ar afla.

Prin parteneriatele încheiate cu casele de discuri internaționale și locale, Zonga oferă acces legal la un catalog de peste 24 de milioane de melodii la cea mai înaltă calitate. Poți asculta oricând online muzica preferată, poți descoperi artiști noi, melodii și albume, economisind astfel spațiul de stocare. De asemenea, în funcție de istoricul ascultărilor și de genurile preferate, vei primi recomandări personalizate pentru a descoperi materiale noi. Catalogul este actualizat continuu cu cele mai noi melodii oficiale, de îndată ce acestea sunt disponibile pentru streaming.

Aplicația este disponibilă pe toate dispozitivele:  mobil (Android / iOS / Windows Phone), tabletă, din browser, PC/MAC sau Samsung Smart TV, playlisturile și preferințele fiind sincronizate automat între ele.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.