Producătorul coreean de electronice LG, una dintre cele mai mari companii de profil din lume, a raportat o creştere a profitului net total cu...
LG G3 3Producătorul coreean de electronice LG, una dintre cele mai mari companii de profil din lume, a raportat o creştere a profitului net total cu 165% în al doilea trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, suma netă s-a ridicat la 412 miliarde de woni (circa 400 de milioane de dolari), au anunţat oficialii companiei într-un comunicat de presă.

Totodată, cea mai mare surpriză a venit din partea diviziei de mobile, care a intrat pe profit în trimestrul doi al acestui an. În intervalul martie – iunie 2014, LG a vândut 14,5 milioane de telefoane mobile inteligente, cu 20% mai multe faţă de perioada similară a anului trecut şi cu 17% mai multe faţă de cele livrate în primul trimestru din 2014.

Noul LG G3 vine la pachet cu o tabletă LG G Pad 7.0 cadou

Vânzările acestei divizii au fost de 3.620 de milioane de woni (3,51 miliarde de dolari), cel mai mare nivel înregistrat de companie din T1 2010. După trei trimestru consecutive de pierderi, divizia de mobile a LG a reintrat pe profit, valoarea operaţională fiind de 83,4 milioane de dolari.

Flagship-ul G3 este creditat ca unul dintre pricipalele motoare ale acestei creşteri, în acelaşi timp, telefoanele cu funcţii LTE reprezentând o treime din livrările de până acum.

LG G Watch poate fi cumpărat în 27 de ţări. Aflaţi cine îl va primi până la finalul lui iulie!

Diviziile de Home Entertainment şi Home Appliance au avut creşteri de câteva procente (3%, respectiv 9%), şi au înregistrat venituri de 4,94 miliarde de dolari, respectiv 2,94 miliarde de dolari.

Cererea pentru televizoare Ultra HD va continua să aducă încasări în creştere pentru zona televizoarelor LCD, în timp ce oficialii companiei aşteaptă ca noile modele de frigidere şi maşini de spălat eficiente din punct de vedere al consumului de energie să ridice şi încasările diviziei de electrocasnice.

Gadget Trends: LG a lansat G PAD 10.1 la nivel global

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.