Operatorul de transport aerian Blue Air, una dintre cele mai importante companii de pe piata locala de profil, a confirmat intentia de a participa...
blue-air-b-737-900er1Operatorul de transport aerian Blue Air, una dintre cele mai importante companii de pe piata locala de profil, a confirmat intentia de a participa la procedura de privatizare a companiei Cyprus Airways impreuna cu fondul de investitii Renaissance Capital.

In acest scop reprezentantii Blue Air au facut o vizita in Cipru unde au avut mai multe intalniri cu oficiali ai guvernului Cipru, ai Autoritatii Aeronautice si ai consultantului KPMG desemnat pentru structurarea procedurii de privatizare.

Avand in vedere acordul de confidentialitate incheiat cu guvernul Republicii Cipru prin intermediul consultantului care se ocupa de aceasta privatizare, in stadiul actual nu pot fi facute publice precizari despre detaliile tehnice ale acestei tranzactii.

Travel trends: Blue Air adaugă Liverpool pe lista destinaţiilor din Bucureşti

”Daca acum mai bine de un an toate intrebarile presei vizau situatia economica a Blue Air si se ridicau semne de intrebare relative la viabilitatea economica a companiei, astazi suntem mandri sa comunicam ca pentru noi este un capitol incheiat si ne uitam cu seninatate la viitor. Toate acestea sunt un rezultat direct a eforturilor noastre din ultimul an si ne permit sa abordam cu incredere perioada care urmeaza”, a declarat Gheorghe Racaru, directorul general Blue Air.

Infiintata in anul 1947, Cyprus Airways este compania nationala a Republicii Cipru. Transportatorul opereaza 6 aeronave Airbus 320 catre 19 destinatii in Europa si Orientul Apropiat. Cyprus Airways are incheiate parteneriate cu mai multe companii aeriene printre care si Tarom.

Operatorul de transport aerian low cost Blue Air leaga Romania (Bucuresti, Iasi, Cluj, Sibiu, Constanta, Bacau, Brasov) de 28 de destinatii europene.

In urma cu un an, brandul Blue Air a fost preluat de compania Blue Air-Airline Management Solutions. Potrivit celor mai recente date de la Ministerul de Finante, compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 140 milioane de lei (circa 32 mil. euro)  si pierderi de 76,3 milioane de lei (aproximativ 17 mil. euro).

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.