Swatch Group, cel mai mare producător de ceasuri elveţiene, a raportat în semestrul întâi 2014 prima scădere a profitului din ultimii cinci ani pe...
swatchSwatch Group, cel mai mare producător de ceasuri elveţiene, a raportat în semestrul întâi 2014 prima scădere a profitului din ultimii cinci ani pe fondul fluctuaţiilor monedei naţionale şi a unui incendiu care a afectat una dintre capacităţile de producţie ale casei.

Profitul operaţional s-a redus cu 8,8% până la nivelul de 830 de milioane de franci elveţieni (circa 924 de milioane de dolari), în timp ce vânzările au înregistrat o creştere de 2,4% până la nivelul de 4,1 miliarde de franci (circa 4,5 miliarde de dolari).

“Ne aşteptăm la o a doua jumătate de an mult mai promiţătoare”, au declarat oficialii companiei.

În luna iunie, Nick Hayek, CEO-ul Swatch declara pentru Bloomberg faptul că este foarte posibil ca până la finalul acestui an, compania să nu reuşească să aibă aces creştere double digit pe care o înregistra până acum din cauza fluctuaţiilor valutare nefavorabile care afectează exporturile. Acestea ar putea reduce cu 350 de milioane de franci sau chiar 500 de milioane de franci veniturile din 2014.

În plus, incendiul de la finalul anului trecut a ridicat probleme de producţie, întârzierile şi anulările unor comenzi costând producătorul elveţian de ceasuri încă 200 de milioane de franci. Oficialii companiei îşi propun să rezolve acest inconvenient în a doua parte a anului prin reorganizarea capacităţilor de producţie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.