Accesul la fișierele personale a devenit o necesitate în prezent, atât pentru persoanele fizice cât și pentru IMM-uri.  Unităţile de stocare WD au fost...

Western Digital  (1)Accesul la fișierele personale a devenit o necesitate în prezent, atât pentru persoanele fizice cât și pentru IMM-uri.  Unităţile de stocare WD au fost construite şi testate pentru a-ţi uşura munca, pentru a te asigura că datele tale sunt în siguranţă oricând. Acum poți “trimite acasă” în siguranță fișierele pentru firma ta sau fotografiile personale din orice colț al lumii. Totodată partenerii de afaceri, angajații sau prietenii pot avea acces, cu acordul tău, la datele salvate.

Hard disk-urile WD Red au fost dezvoltate pentru a fi folosite în medii de operare ce funcţionează 24×7 şi care au cerinţe de sistem complexe. Modelele integrează tehnologia NASware 2.0 specifică soluţiilor de stocare NAS – dispozitiv ce permite utilizatorilor să partajeze date în reţeaua locală, sau să le acceseze de oriunde, oricând, folosind o conexiune la Internet.

NAS-urile cu hard disk-uri WD Red permit utilizatorilor să stocheze date, să realizeze back-up-uri de fişiere şi să le acceseze remote. De asemenea, majoritatea sistemelor NAS pot fi folosite şi ca media servere de streaming de fotografii sau clipuri video către dispozitive compatibile DLNA.

Familia WD Red este poziţionată între hard disk-urile clasice dedicate desktop-urilor şi unităţile de stocare nearline. Sunt potrivite pentru enclosure-urile dedicate utilizatorilor de acasă sau companiilor de mici dimensiuni. MTBF-ul este de 1 milion de ore, în linie cu specificaţiile celor mai complexe şi scumpe unităţi nearline.

Modelul WD20EFRX dispune de 5400RPM şi are o capacitate de stocare de 2TB. Balansarea vitezei, rata de transfer şi algoritmii de cache sunt controlaţi de tehnologia IntelliPower. Conectarea se realizează prin SATA 6GB/s, iar vitezele de citire secvenţiale înregistrare sunt în linie cu alte modele competitoare, 112 MB/s.

Însă, WD20EFRX se distanţează semnificativ în materie de consum energetic şi temperaturi de operare. Având un consum mai mic de 4W în modul idle şi un maxim de 5.4W în operare, WD Red WD20EFRX se evidenţiază clar faţă de alte unităţi de stocare. De asemenea, în timpul testării,  temperatura de operare a rămas constant în jurul valorii de 31 grade Celsius, cu aproximativ 15% mai puţin comparativ cu alte soluţii de stoare.

Tehnologii

NasWare 2.0 – WD Red suportă acum sisteme NAS cu 5 bay-uri, cu capacităţi de stocare de maxim 48TB. Tehnologia previne de asemenea apariţia de erori sau pierderi de date în cazul în care apar pene de curent.

3D Active Balance Plus – Tehnologia îmbunătăţită dual-plane îmbunătăţeşte performanţa şi fiabilitatea unităţii.

General

Brand

WD

Serie

Red

Model

WD20EFRX

Caracteristici

Interfaţă

SATA 6.0Gb/s

Capacitate de stocare

2TB

RPM

IntelliPower

Cache

64MB

Dimensiuni

Factor de mărime

3.5″

Înălţime

25.4mm

Grosime

101.6mm

Lungime

147mm

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.