Organizarea ineficientă în bucătărie reprezintă unul dintre subiectele principale de dispute în activitățile casnice, aproape jumătate (41%) dintre familiile europene declarând că problema organizării...
Food_ShowcaseOrganizarea ineficientă în bucătărie reprezintă unul dintre subiectele principale de dispute în activitățile casnice, aproape jumătate (41%) dintre familiile europene declarând că problema organizării spațiului dă naștere celor mai multe discuții, reiese dintr-un studiu realizat de echipa care a contribuit la dezvoltarea noului frigider inovator Samsung Food Showcase, frigiderul care ajută gospodinele să-și organizeze cât mai eficient alimentele și ingredientele.

Studiul arată că, deși 84% dintre europeni afirmă că bucătăriile lor sunt organizate, aproape 60% consideră că principalele neînțelegeri în bucătărie pornesc de la faptul că nu reușesc să găsească ceea ce caută în dulapuri sau în frigider.

Un sfert dintre adulți recunosc că îngrămădesc diverse lucruri în dulapuri și frigidere, acestea devenind greu de observat. În același timp, 80% dintre ei declară că trebuie să facă ordine în fiecare săptămână în frigidere pentru ca acestea să fie bine organizate, să arate îngrijit și să ofere acces simplu la alimentele dorite.

Top 3 obiceiuri care nasc tensiuni în bucătăriile gospodăriilor din Europa sunt:

 • Imposibilitatea de a găsi alimentele dorite în dulapuri sau frigidere – 60%
 • Depozitarea cutiilor și ambalajelor goale în dulapuri și frigidere – 54%
 • Faptul că nu sunt aruncate la gunoi lucrurile care au depășit termenul de valabilitate – 49%

De asemenea, studiul arată că mai mult de jumătate dintre europeni (53%) nu s-ar simți confortabil dacă un invitat ar deschide singur ușa frigiderului să se servească cu ceva, iar 69% afirmă că sunt atât de nemulțumiți de felul în care frigiderul lor este organizat, încât l-ar curăța și organiza înainte ca un invitat să îl deschidă.

Având în vedere că timpul petrecut cu familia și prietenii în confortul propriilor locuințe a devenit tot mai apreciat, este cu atât mai important ca bucătăria să fie ușor de utilizat și mereu primitoare pentru cei dragi și pentru invitați.

Există modalități ușoare și ingenioase de aranjare a produselor în frigider pentru optimizarea spațiului și pentru ca întreaga familie, dar și oaspeții, să găsească imediat ceea ce își doresc. Echipa din spatele dezvoltării noului frigider Samsung Food Showcase a reunit cele mai bune sfaturi pentru a ajuta fiecare gospodărie să-și organizeze frigiderul astfel încât timpul petrecut în bucătărie să fie mai plăcut.

Creați secțiuni diferite pentru acces facil la produsele preferate

Pentru ca frigiderul să fie cât mai bine organizat, astfel încât fiecare membru al familiei să aibă acces cu ușurință la produsele dorite și pentru ca acestea să își păstreze cât mai mult timp prospețimea, este indicat ca frigiderul să fie împărțit în mai multe zone speciale:

 • zonă dedicată ingredientelor pentru gătit – folosiți rafturile superioare pentru a depozita sosuri și condimente, astfel ele vor fi într-un singur loc, mult mai accesibile.
 • zonă dedicată copiilor – utilizați rafturile de jos ale frigiderului pentru a depozita gustările sănătoase pentru copii, pentru ca cei mici să ajungă ușor la acestea.
 • zonă dedicată adulților – folosiți rafturile superioare pentru a păstra reci băuturile alcoolice, sau pentru a depozita gustările destinate adulților, astfel încât accesul să fie ușor pentru aceștia, dar nu la îndemâna copiilor.
 • zonă dedicată mesei principale – adăugați coșuri de plastic pe rafturi pentru a găsi mult mai ușor alimente precum salamuri, șuncă sau brânzeturi.
 • zonă pentru mic dejun – depozitați toate alimentele pentru micul dejun, cum ar fi untul sau conservele, pe un singur raft, astfel încât să le aveți mereu la îndemână, chiar și în graba din fiecare dimineață.

Așezați cu atenție produsele pentru a maximiza prospețimea acestora FSR

Creați o zonă destinată lactatelor în frigider pentru a păstra laptele și brânzeturile – evitați depozitarea acestora pe ușa frigiderului, pentru că acest lucru poate afecta prospețimea și calitatea acestora, având în vedere că ușile pot sta mai mult timp deschise.

Păstrați carnea proaspătă și fructele de mare cât mai în interiorul frigiderului, în partea de jos, pentru a vă asigura că își vor menține prospețimea și pentru a evita degradarea produselor alăturate. Păstrați mereu carnea crudă în recipiente etanșe.

Plasați alimentele rafinate și ingredientele de calitate la nivelul privirii, astfel încât acestea să fie vizibile de fiecare dată când deschideți frigiderul. Astfel, acestea vă rămân mereu în minte și vă vor ajuta să fiți siguri că le folosiți și vă bucurați de ele cât acestea sunt încă proaspete.

Organizați într-un coș de plastic produsele care se apropie de data de expirare. Uitați-vă în acest coș zilnic, atunci când vă planificați mesele, pentru a vă asigura că nu uitați de produsele preferate și că vă bucurați de acestea cât încă sunt la calitatea recomandată.

Gătiți mai multă mâncare decât este necesară la o masă

Preparați mai multă mâncare decât este necesar pentru o masă și depozitați ceea ce rămâne în recipiente de plastic, pentru a vă bucura în mijlocul săptămânii de mese rapide pentru familie sau invitați neașteptați.

„Bucătăria este punctul principal al multor activități casnice. Este locul în care ne începem diminețile, la micul dejun, locul în care ne întâlnim seara cu familia să luăm masa, locul în care încep petrecerile cu prietenii, mai ales că frigiderul ne ajută să facem față distracțiilor cu băuturi răcoritoare și alimente mereu la îndemână. Acest lucru înseamnă că organizarea bucătăriei, atât din punct de vedere estetic cât și practic, este esențială. Un frigider organizat îi poate ajuta pe utilizatori să adopte obiceiuri alimentare sănătoase, să prevină risipa mâncării și să eficientizeze timpul de preparare al mâncării. Samsung a analizat în detaliu modul în care utilizatorii folosesc frigiderele, pentru a dezvolta cel mai bun sistem de organizare în bucătărie, Samsung Food Showcase. Acesta este un frigider care vă va face mândri atunci când îl vor folosi chiar și invitații”, a declarat Luke Mansfield, șeful departamentului pentru Inovație al Samsung Electronics, în Europa.

Samsung Food Showcase, frigiderul de încredere pentru familii, optimizează spațiul prin crearea de zone clare, care oferă acces mult mai rapid la mâncărurile preferate și gustările cel mai des folosite.

Food Showcase aduce două noi secțiuni inovatoare: Showcase, care asigură o separare foarte eficientă și ușoară a alimentelor utilizate frecvent, și Innercase, pentru alimentele care au nevoie de o depozitare pe termen lung.

Secțiunea Showcase a fost concepută cu trei zone dedicate:

 • Zona ingredientelor pentru gătit (aflată la nivelul superior)
 • Zona gustărilor pentru întreaga familie (aflată la nivelul median)
 • Zona pentru copii (aflată la nivelul inferior)

Food Showcase continuă evoluția produselor electrocasnice, oferind noi funcții și tehnologii, dar și un spațiu de depozitare de 4 ori mai mare decât în cazul unui frigider obișnuit. Astfel, vă puteți bucura de clipe minunate alături de cei dragi, pregătind mâncăruri proaspete și delicoase pe care să le savurați în confortul propriei bucătării.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.