Producătorul chinez de echipamente telecom Huawei a raportat un plus de 19% al vânzărilor în prima jumătate a acestui an, până la valoarea de...
huaweiProducătorul chinez de echipamente telecom Huawei a raportat un plus de 19% al vânzărilor în prima jumătate a acestui an, până la valoarea de 135,8 mld. yuani (21,9 miliarde de dolari).

Oficialii companei au precizat că se aşteaptă ca marja profitului operaţional să fie 18,3% pentru această perioadă.

În mod tradiţional, Huawei şi-a concentrat businessul pe zona de echipamente pentru reţelele telecom, însă a beneficiat de urma extinderii afacerii în alte sectoare care înregistrează creşteri uluitoare, aşa cum este cel al producţiei de smartphone-uri.

Potrivit datelor companiei de consultanţă IDC, chinezii de la Huawei au livrat în primele tri luni ale acestui an peste 13,7 milioane de smartphone-uri, fiind cel de-al treilea mare producător de profil din lume.

În plus, oficialii companiei s-au orientat şi spre domeniul tehnologiilor portabile, la începutul lui 2014 anunţând introducerea smart device-ului hibrid Talkband.

La aceste surse de venit se adaugă şi încasările constante generate de investiţiile guvernului chinez în tehnologiile pentru reţele mobile de generaţia a patra.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.