Reprezentanţii fondurilor de capital sunt destul de mulţumiţi de în aceste momente. Cel puţin aşa par să indice cele mai recente date publicate în...
bani onlineReprezentanţii fondurilor de capital sunt destul de mulţumiţi de în aceste momente. Cel puţin aşa par să indice cele mai recente date publicate în raportul MoneyTree de PricewaterhouseCoopers LLP (PwC) şi National Venture Capital Association (NVCA), scrie Venture Beat.

Astfel, investitorii strategici au dat 13 miliarde de dolari startup-urilor în cel de-al doilea trimestru al acestui an, cea mai mare sumă oferită de la cele 13,1 miliarde de dolari din primul trimestru din 2001.

Peste 1.110 business-uri au beneficiat de aceşti bani în ultimele trei luni, suma reprezentând o creştere de 34% a investiţiilor şi un plus de 13% în ceea ce priveşte numărul deal-urilor semnate comparativ cu primele trei luni din 2014 (din ianuarie până în martie 2014 au fost investiţi 9,7 miliarde de dolari în 985 de startup-uri.

Cea mai mare parte din investiţii au fost atrase, ce de obicei, de afacerile din sectorul software – 6,1 miliarde de dolari, un plus de 50% faţă de trimestrul anterior. Un motiv ar fi acela că jumătate dintre cele mai mari 10 investiţii din T2 au fost în zona de software, una dintre ele fiind de 1,2 miliarde de dolari (cea mai recentă rundă de finanţare primită de Uber).

Următoarele domenii de interes pentru investitori au fost cel a biotehnologiei, care a beneficiat de investiţii în valoare de 1,8 miliarde de dolari în 122 de afaceri şi cel de media&entertainment, cu 1 miliard de dolari dat către 124 de firme.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.