Inspirat de o initiativa americana, Don Papillon este rezultatul creator al intalnirii dintre un iubitor si priceput al lemnului, Gigi Vasilache, si un pasionat...

Don-Papillon-4Inspirat de o initiativa americana, Don Papillon este rezultatul creator al intalnirii dintre un iubitor si priceput al lemnului, Gigi Vasilache, si un pasionat al designului, Alex Bucur, un breslas impatimit si un arhitect inspirat. 

Daca Mircea Cartarescu ne-a ajutat sa intelegem de ce iubim femeile, povestea Don Papillon spune de ce acesti domni respectabili iubesc lemnul si il prefera oricarui alt material. Iubesc si femeile, fara discutie, dar aceasta este o alta poveste. 🙂 Don Papillon s-a nascut, in primul rand, din dragoste si respect pentru natură. Tocmai din acest motiv valorifica la maxim, pana la ultimul centimetru patrat, lemnul de esenta nobila – provenit din paduri controlate din Africa, America si Asia** – folosit in industria mobilei si a designului interior. Obiectivul sau este de a da lemnului exotic o noua valenta, pe care o merita, aceea de materie prima pentru accesorii vestimentare remarcabile, care n-au cum sa fie trecute cu vederea, accente care scot din anonimat.

Si, la drept vorbind, lemnul e de iubit. E peste tot, copaci, mobilier, pardoseli, antichitati, tencuieli decorative etc. E minunat in sine, dar si prin asociere cu el, obiectele capata un plus de distinctie, pentru ca e generos si emana eleganta. E bland si prietenos, se lasa prelucrat si permite impletirea cu alte materiale, rezultatul final putand fi de-a dreptul spectaculos. Toti cei care lucreaza cu el, se indragostesc de el.

„Inspirati de accesoriile vechi pe care si le confectionau singuri bunicii nostri si indragostiti iremediabil de lemn, ne-am gandit sa-l transformam intr-un papion care să arate al naibii de bine la gatul oricui. L-am creionat, l-am taiat, l-am slefuit si uleiat, asa cum am stiut mai bine, i-am legat un nod chic, l-am asortat la o camasa si am iesit cu el la o petrecere, la care am fost invitati. Si nu mica ne-a fost surpriza, cand am primit reactii dintre cele mai bune de la cei din jur. Dintr-o joaca, un strop de nebunie, mesteşug si ingeniozitate am ajuns sa cream o colectie de astfel de papioane. I-am spus Don Papillon si este o pledoarie pentru stil. Stilul desprins din natura: It’s in your nature to have style”

Gigi Vasilache si Alex Bucur –

Fiecare papion inmagazineaza 10 ore de lucru manual, iar din echipa care le confectioneaza fac parte persoane cu dizabilitai, foarte devotate muncii lor, recunoscatoare că li s-a oferit sansa la o viata normala.

Perfect asortabile si purtabile de catre doamne sau domni, intr-un context sobru, casual sau chiar funny, accesoriile Don Papillon au un ambasador pe masura versatilitatii lor: marele actor Marius Manole. Cine le-ar fi putut reprezenta mai bine decat un artist care joaca in paralel in 22 de roluri – da, in atatea spectacole poate fi aplaudat la ora aceasta Marius Manole – cu altele trei in pregatire si care la cei 35 de ani ai sai si 13 ani de cariera a intruchipat nu mai putin de 53 de personaje. (n.red. – stagiunea este inchisa si Marius joaca doar la Godot in 6 piese).

Marius Manole e Don Papillon! Cu stilul sau nonsalant, el coboara papionul de pe piedestalul elegantei absolute, aducandu-l, cu farmec, in citadin.

** www.fsc.org – lemn provenit din surse controlate, inseamna ca nu a fost taiat la intamplare, ci din areale certificate si conform standardelor internationale de management  forestier responsabil, unde cota de recolta nu depaseste cresterea anuala.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.