Visa Europe anunţă extinderea serviciului de portofel electronic V.me by Visa în Germania, Irlanda, Norvegia, Suedia şi Italia până la sfârşitul acestui an şi...

visaVisa Europe anunţă extinderea serviciului de portofel electronic V.me by Visa în Germania, Irlanda, Norvegia, Suedia şi Italia până la sfârşitul acestui an şi lansarea unor proiecte pilot în Grecia, Republica Cehă şi Slovacia în 2015, urmând ca serviciul să fie disponibil în 12 pieţe.

Visa Europe investeşte încă 200 milioane euro pentru dezvoltarea serviciilor de plăţi electronice în Europa, prin intermediul unui program care îşi propune să extindă numărul comercianţilor care acceptă serviciul V.me by Visa. În prezent, 20.000 de comercianţi acceptă plăţile cu V.me by Visa, spre exemplu Leclerc Drive, cel mai mare comerciant online din Franţa, PC World şi Clarks în Marea Britanie sau Merlin.pl şi E.Leclerc în Polonia.

V.me by Visa este un portofel electronic care permite băncilor şi instituţiilor financiare să-şi plaseze numele şi elementele de branding pe un serviciu dezvoltat de Visa. Serviciul este disponibil în prezent în Marea Britanie, Franţa, Spania şi Polonia. Lansarea V.me by Visa s-a făcut în mai multe etape, mai întâi în rândul clienţilor selectaţi din băncile participante, apoi lansarea comercială, pe scară largă, din 2015.

“Acceptarea şi extinderea în rândul consumatorilor sunt principalele provocări în ceea ce priveşte răspândirea şi adoptarea portofelelor electronice. Investiţia suplimentară pe care am făcut-o pentru extinderea acceptării în Europa arată importanţa pe care o acordăm comunităţii de comercianţi”, a declarat Wendy Martin, director executiv V.me by Visa.

Un portofel european pentru clienţi europeni

La începutul acestei săptămâni, Visa Inc a lansat brandul Visa Checkout, un serviciu prin care plăţile din comerţul online devin mai rapide şi mai sigure, atât pentru consumatori cât şi pentru comercianţii online. Visa Checkout este noua denumire pentru V.me by Visa în Statele Unite, Canada şi Australia.

 “Noi credem în existenţa unui portofel european destinat clienţilor noştri europeni. De aceea am decis să păstrăm brandul V.me by Visa, precum şi abordarea centrată pe bancă”, a mai precizat Wendy Martin.

Pentru a accelera adoptarea serviciului V.me by Visa, Visa Europe a înfiinţat un grup de lucru european pentru interoperabilitate. Această iniţiativă va permite Visa Europe să susţină obiectivul paneuropean de interoperabilitate privind soluţiile de portofel electronic adaptate la specificul pieţei locale.

“Suntem la curent cu faptul că unele bănci au ales să-şi dezvolte propriile servicii de portofel electronic pentru a răspunde nevoilor pieţei locale. Ne propunem să lucrăm cu acestea pentru a aduce valoare adăugată la nivel paneuropean prin reţeaua de acceptare V.me by Visa”, a adăugat Wendy Martin.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.