Cardiopediatric Center – Spitalul Monza, singurul spital privat din România cu servicii complete pentru bolile inimii la copii, anunță colaborarea cu Fundația internațională “Aiutare...
Echipa Cardiopediatric Center - Spitalul MonzaCardiopediatric Center – Spitalul Monza, singurul spital privat din România cu servicii complete pentru bolile inimii la copii, anunță colaborarea cu Fundația internațională “Aiutare i Bambini” în cadrul proiectului acesteia “Children’s heart” (Inima copiilor).

Proiectul “Inima copiilor – Intervenții cardiace în România” se va desfășura în perioada 2014-2016, în beneficiul copiilor cu malformații cardiovasculare din țări slab dezvoltate din punct de vedere al centrelor specializate. Astfel, la centrul de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Monza se vor realiza 36 de intervenții; una din patru intervenții fiind finanțată de Fundația Monza.

Health trends: bolnavii de aritmie au o nouă alternativă de tratament în România

Luca Militello - Director General Spitalul Monza“În timp ce românii trimit copiii la spitalele din Germania sau Italia, iată că organizațiile internaționale au ales România pentru intervențiile cardiovasculare — aceleași condiții, la prețuri de cinci ori mai mici. Pe lângă acest proiect social, prin intermediul Fundației Monza, susținem intervențiile a 2-3 copii români pe lună”, a spus Luca Militello, director general, Spitalul Monza România.

Primele intervenții din acest proiect vor avea loc vineri, 18 iulie 2014: un băiețel de 10 luni și unul de 1 an și 1 lună, ambii cu diagnosticul de canal atrioventricular comun parțial (o malformație congenitală asociată de cele mai multe ori cu Sindromul Down), copilul mai mare având și atriu unic. Intervențiile sunt realizate împreună cu A.S.V.I. Italia, ONG care oferă asistență psihologică, materială, morală și de sănătate pentru cei care încă suferă în urma războiului din Kosovo.

Intervențiile vor fi realizate de Dr. Mircea Cotul, chirurg cardiovascular pediatric, șef de secție CardiopediatricCenter – Spitalul Monza, fiind asistat de Dr. Stefano Marianeschi, chirurg cardiovascular pediatric la Spitalul Niguarda di Milano, colaborator permanent A.S.V.I.

BRAIN Institute, neurochirurgie modernă în România

“Am ales Spitalul Monza din România pentru că serviciile medicale sunt la standarde europene: echipă multi-disciplinară specializată și cu o experiență vastă de lucru împreună (17 ani în aceeași formulă), infrastructură cu circuite speciale, echipamente de ultimă generație, metode de tratament moderne, îngrijire medicală centrată pe confortul pacientului”, a spus Forti Umberto, fondator și Președinte A.S.V.I. Italia. Dr. Mircea Cotul Cardiopediatric Center - Spitalul Monza 2

“Este binecunoscut faptul că malformațiile congenitale la copii sunt o problemă la nivel mondial. 80% dintre acești copii provin din medii sărace. Prin intermediul programului “Children’s heart”, în perioada 2005-2014, au fost salvate viețile a peste o mie de copii cu afecțiuni severe ale inimii. Cu ajutorul echipei Spitalului Monza, sperăm să salvăm și mai multe vieți”, a spus Stefano Oltolini, coordonator programe internaționale, Fundația “Aiutare i bambini”.

Spitalul Monza, parte a grupului italian “Policlinico di Monza”, este specializat în efectuarea de intervenții chirurgicale complexe și în asigurarea de servicii medicale de înaltă performanță.

Spitalul Monza este singurul spital privat din România care cuprinde toate specialitățile inimii într-un singur loc: CardiacCenter oferă servicii de diagnostic, tratament și recuperare.

BRAIN Institute este centrul specializat în neurochirugie. Afecțiunile creierului sunt tratate la standardele practicate în cele mai bune centre de neuroștiințe din lume.

Departamentele Spitalului Monza sunt conduse de medici reputați: dr. Theodor Cebotaru, dr. Mircea Cotul, conf. dr. Șerban Bălănescu, dr. Ana Fruntelată și dr. Sergiu Stoica.

În cei 14 ani de activitate, Fundația “Aiutare i bambini” a sprijinit peste 1 milion de copii, finanțând 1.145 de proiecte din 72 de țări.

Datorită programului “Children’s heart”, în perioada 2005-2014 au fost salvate viețile a peste o mie de copii cu afecțiuni severe ale inimii; suma investită de Fundație s-a ridicat la peste 1 milion de euro.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.