Se pare că pentru Google, dezvoltarea generaţiei viitoare de maşini – aceea a automobilelor care nu au nevoie de un şofer – se află...
google carSe pare că pentru Google, dezvoltarea generaţiei viitoare de maşini – aceea a automobilelor care nu au nevoie de un şofer – se află pe unul dintre locurile fruntaşe în topul tehnologiilor pentru care alocă resurse nelimitate.

O dovedeşte faptul că recent, compania a anunţat venirea unuia dintre cei mai experimentaţi şi cunoscuţi oameni din industria auto, fostul CEO al Ford Motor, Alan Mulally.

La o lună după demisia din fruntea Ford, Mulally – care a lucrat opt ani pentru constructorul auto – se alătură board-ului Google pentru a sprijini eforturile pe care gigantul tech le face deja de câţiva ani pentru dezvoltarea noului tip de maşini smart.

Încă din luna mai, odată cu publicarea unui video care arată un test făcut cu un prototip al unei astfel de maşini inteligente, Google şi-a făcut din nou publică intenţia de a crea o flotă de maşini driver-less, care nu vor avea în comun cu un automobile tradiţional elemente precum volanul sau pedalele.

Eforturile Google au fost răsplătite şi de autorităţile de transport din California, care au permis încă de la începutul acestui an testele cu astfel de maşini pe drumurile publice.

Venirea fostului manager Ford este cea mai recentă mişcare a companiei, care controlează cel mai mare motor de căutare din lume, de a oferi programului de dezvoltare a maşinilor smart credibilitate în industria auto.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.