Google a luat Nest, Apple are HomeKit, iar Samsung se pregăteşte să cumpere SmartThings, un startup care derulează activităţi în zona de home automation,...
samsung.flickrGoogle a luat Nest, Apple are HomeKit, iar Samsung se pregăteşte să cumpere SmartThings, un startup care derulează activităţi în zona de home automation, scrie TechCrunch.

Astfel, oficialii producătorului de electronice sud-coreean sunt dispuşi să plătească 200 de milioane de dolari pentru SmartThings, o compania care dezvoltă aplicaţii ce permit conectarea luminilor sau încuietorilor la un sistem controlat prin intermediul telefonului mobil.

Startup-ul american, fondat în 2012, a strâns peste 15 milioane de dolari din finanţări din partea Greylock, Highland Capital, First Round Capital, SV Angel, Lerer Ventures, Yuri Milner Start Fund, David Tisch, A-Grade Investments, CrunchFund sau Box Group.

Mişcarea Samsung îi asigură un loc în faţa planurilor pe care le au Google şi Nest, însă, reprezintă şi un pas important al companiei pe o piaţă ce constă în milioane de device-uri interconectate – acel segment denumit internet of things.

În viitorul apropiat, fiecere device din casă va fi conectat în timp real la internet şi va putea fi controlat de la distanţă prin telefoanele mobile, iar producătorii de electronice vor fi cei care vor transforma acest lucru în realitate.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.