A trecut deja ceva timp de când gadgeturile mobile au început să devină adevărate arhive ale utilizatorilor. În traducere, păstrăm pe telefoane mobile mai...
retina scanA trecut deja ceva timp de când gadgeturile mobile au început să devină adevărate arhive ale utilizatorilor. În traducere, păstrăm pe telefoane mobile mai multe informaţii personale şi amintiri decât, să zicem, prin portofele.

Iar acest trend vine la braţ cu o serie întreagă de probleme de securitate. Dacă ne pierdem smartphone-ul sau tableta, oricine poate intra în posesia celor mai intime date şi fotografii, gadgetul trasformându-se într-o potenţială unealtă de atac împotriva noastră.

Aveţi coduri pentru blocarea telefoanelor? Potrivit unui studiu Consumer Reports, doar o treime dintre americani folosesc acel cod PIN din patru cifre pentru a-şi bloca cartelele. Cei mai mulţi dintre ei nu au nici măcar un cod de blocare a ecranului. Poate că motivul acestei lipse de interes pentru securitate vine din convenienţă. E mult mai uşor să apeşi butonul on/off sau să dai un swipe pe ecran decât să mai petreci câteva secunde introducând un cod de securitate (sau măcar să încerci să ţi-l aminteşti).

Developerii mobile şi producătorii de gadgeturi au încercat din răsputeri să găsească noi soluţii biometrice, aşa cum este exemplul feature-urilor de recunoaştere a amprentelor sau a trăsăturilor feţei. Atât flagship-urile Apple cât şi cele Samsung vin dotate cu scanere de amprente.

Conform jurnaliştilor Android Authority, cea mai recentă tehnologie aflată acum în teste implică scanarea retinei. Un mesaj Twitter de pe contul SamsungExynos aduce în discuţie o nouă trăsătură de securitate care ar putea fi adăugată în premieră de producătorul sud-coreean. Scanarea retinei ar putea fi folosită pentru o gamă mai variată de activităţi (în afară de simpla blocare a telefonului pentru motive de securitate), putând reprezenta un nou pas pentru cumpărăturile şi plăţile online.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.