Magnatul mexican din industria telecom, Carlos Slim Helu este aproape de recâştigarea titlului de cel mai bogat om din lume de la fondatorul Microsoft,...
slim, new york timesMagnatul mexican din industria telecom, Carlos Slim Helu este aproape de recâştigarea titlului de cel mai bogat om din lume de la fondatorul Microsoft, Bill Gates, scriu jurnaliştii Forbes.

Lupta între cei doi oameni de afaceri pentru acest titlu a fost una aprigă în ultimii ani, în mai 2013, după o “domnie” de 3 ani, Slim fiind înlăturat de pe primul loc din topul Forbes de către Gates.

La finalul săptămânii trecute, odată cu închiderea burselor, Slim avea o avere estimată de Forbes la 78,5 miliarde de dolari, puţin sub cea a lui Gates – 78,9 miliarde de dolari. Acţiunile America Movil, cea mai mare companie din portfoliul lui Carlos Slim, au crescut semnificativ atât pe piaţa americană cât şi pe cea mexicană după anunţul referitor la vânzarea unor active, acţiune necesară pentru a intra în conformitate cu noua legislaţie mexicană antitrust din domeniul telecom. În prezent, America Movil controlează 70% din piaţa de telefonie mobilă din Mexic, compania desfăşurând operaţiuni în 26 de ţări, având peste 292 de milioane de abonamente.

În doar 10 zile, între 1 şi 11 iulie, averea lui Carlos Slim a crescut cu 4 miliarde de dolari, de la 74,5 miliarde de dolari la cei 78,5 miliarde de dolari.

Dacă valoarea acţiunilor gigantului mexican din telecom va continua să crească pe fondul unei unei vânzări de active, este posibil să îl revedem până la finalul acestei săptămâni pe Carlos Slim Helu în fruntea clasamentului celor mai bogaţi oameni din lume.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.