Producătorul elveţian de ciocolată Chocoladefabriken Lindt & Spruengli, una dintre cele mai mari companii de pe piaţa mondială de profil, a demarat negocierile pentru...
russell-stoverProducătorul elveţian de ciocolată Chocoladefabriken Lindt & Spruengli, una dintre cele mai mari companii de pe piaţa mondială de profil, a demarat negocierile pentru achiziţia companiei americane Russel Stover, anunţă Market Watch.

Potrivit jurnaliştilor americani, oficialii Lindt sunt pregătiţi să ofere 1,5 miliarde de dolari pentru achiziţia companiei fondate în 1923, în Denver, de Clara and Russell Stover. Mişcarea le va permite elveţienilor, cei mai mari producători de pe segmentul de ciocolată premium, să devină al treilea jucător de pe piaţa nord-americană, aducându-i o cotă de piaţă de circa 8%. În prezent, piaţa este controlată de Hershey Co. şi Mars Inc., care deţin peste 50% dintre vânzările de ciocolată din America de Nord.

Cunoscută pentru brandurile sale de bomboane, Russell Stover, Whitman’s şi Pangburn’s, compania americană are un rulaj anual de peste 600 de milioane de dolari şi un profit brut de circa 60 de milioane de dolari. Produsele sale se regăsesc pe rafturile a peste 70.000 de comercianţi din America de Nord şi sunt vândute în cele peste 40 de magazine pe care compania le deţine în SUA.

În prezent, afacerea fondată în 1923 este condusă de familia Ward (care a achiziţionat compania în 1960). La începutul acestui an, aceştia au scos la vânzare business-ul cu ciocolată, Goldman Sachs Group fiind firma însărcinată cu găsirea unui cumpărător.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.