Operatorul de transport aerian low cost Wizz Air, una dintre cele mai mari companii de profil, ar putea intra în portofoliul grupului Air France...
Air-France-Airbus-A380-800Operatorul de transport aerian low cost Wizz Air, una dintre cele mai mari companii de profil, ar putea intra în portofoliul grupului Air France KLM, scrie boursier.com. Jurnaliştii francezi citează informaţiile site-ului www.luchtvaartnieuws.nl care anunţă discuţii avansate între cele două grupuri pentru o achiziţie.

Contactaţi de gadgetrends.ro, oficialii Wizz Air nu au dorit să comenteze pe baza acestor speculaţii.

Potrivit aceluiaşi site, grupul Air France KLM mai deţine pe segmentul low cost  Transavia, prin integrarea Wizz Air urmând să îşi mărească acoperirea pe această piaţă.  Transavia este un operator aerian olandez care are hub-urile în Amsterdam, Rotterdam şi Eindhoven.

„Air France, France is in the air”, noua campanie de imagine a Air France

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-fare, low-cost din Europa Centrală şi de Est şi operează o flotă de 52 aeronave Airbus A320 de la 18 baze, pe 300 de rute care asigură legătura între 96 de destinaţii din 35 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste 2000 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife scăzute făcând din Wizz Air alegerea preferată a 13.9 milioane de pasageri în anul încheiat în martie 2014.

UPDATE : « Datorită businessului de succes, Wizz Air primeşte periodic cereri nesolicitate de la potenţiali investitori. În prezent nu există astfel de discuţii în desfăşurare », a declarat Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager Wizz Air.

Travel trends: Din octombrie, Wizz Air leagă Sibiul de Dortmund

Air France KLM este unul dintre cei mai mari jucători în transportul aerian la nivel mondial și lider de piață pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa. În 2012, AIR FRANCE KLM a transportat peste 77 de milioane de pasageri și peste 1,4 milioane de tone cargo. Flota companiei este formată din 573 aeronave, iar rețeaua acoperă 243 de destinații din 103 țări prin hub-urile de la Paris-Charles de Gaulle (unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume) și Amsterdam-Schiphol.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.