Virgin Galactic, una dintre companiile controlate de miliardarul Richard Branson, face un nou pas în dezvoltarea programului de turism spaţial. Astfel, compania antreprenorului britanic...
bransonVirgin Galactic, una dintre companiile controlate de miliardarul Richard Branson, face un nou pas în dezvoltarea programului de turism spaţial.

Astfel, compania antreprenorului britanic a anunţat că hotelul Encanto de Las Cruces din New Mexico este principala unitate care va găzdui elita pasagerilor din programul spaţial, scrie Skift. Aceştia vor plăti 200.000 de dolari de persoană pentru un zbor din Spaceport America, primul port spaţial din lume (acesta este situat în apropierea oraşului Las Cruces).

În acelaşi timp, Virgin Galactic a anunţat semnarea unui contract cu World Class Gourmet din Las Cruces pentru servicii de catering pentru viitorii turişti pe durata programelor de training de care vor avea parte în complexul spaţioportului.

Compania excentricului miliardar este unul dintre chiriaşii ancoră din Spaceport America, un complex cu un design futurist pentru a cărui dezvoltare a fost necesară o investiţie de 209 milioane de dolari din partea statului american.

Până acum, atât portul spaţial, care va permite lansarea verticală şi orizontală a navelor spaţiale, cât şi programul prin care Branson îşi doreşte să ducă orice persoană în spaţiu (evident, dacă aceasta îşi permite costul biletului) au trecut printr-o serie de întârzieri. Planul iniţial al lui Branson era de a demara zborurile încă din 2010. Acom, oficialii Virgin Galactic mizează pe faptul că vor putea trimite primii turişti în spaţiu de la finalul acestui an, deşi compania de relaţii publice a precizat faptul că programul zvorurilor va fi dictat de îndeplinirea măsurilor de securitate şi de pregătirea participanţilor.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.