Grupul elen Sarantis, cu afaceri în sectorul FMCG, proprietarul brandului de cosmetice Elmiplant, a finalizat transferul producţiei din România în cadrul fabricii din Oinofyta,...
elmiplantGrupul elen Sarantis, cu afaceri în sectorul FMCG, proprietarul brandului de cosmetice Elmiplant, a finalizat transferul producţiei din România în cadrul fabricii din Oinofyta, Grecia.

Oficialii Sarantis şi-au anunţat intenţia de a închide fabrica de cosmetice Elmiplant din România, pe care au achiziţionat-o în 2007 de la familia Cremenescu, fondatorii companiei româneşti Elmi Prodfarm, încă din toamna anului trecut, în acel moment procesul fiind estimat a se finaliza după primul trimestru din 2014.

Pentru transferul producţiei, grecii au investit un milion de euro. Potrivit reprezentanţilor Sarantis, mişcarea va ajuta la consolidarea capacităţii de producţie a companiei şi va aduce o serie de economii. Aceştia estimează o reducere a costurilor şi o îmbunătăţire a performanţei cu circa o jumătate de milion de euro anual.

În plus, noua fabrică va putea să crească producţia de creme sub brandurile Elmiplant, Bioten, Kolastyna  cu 5 milioane de unităţi.

În urma acestui transfer, subsidiara locală, Sarantis România va deveni un centru de cercetare şi dezvoltare pentru noile produse din portofoliu.

Elmiplant este un brand românesc de cosmetice creat în 1992 de Elena şi Ion Cremenescu. În 2003, aceştia investeau circa 1,5 milioane de dolari într-o unitate de producţie în Bucureşti, în 2007 având loc vânzarea companiei Elmi Prodfarm către Sarantis pentru suma de 6,5 milioane euro.

Sarantis activează în România din anul 1996, prin firma Romsar Cosmetics, care a devenit în 2005 Sarantis România. Compania deţine un portofoliu de produse care include cosmetice, parfumuri, produse pentru îngrijirea casei. Cele mai populare branduri ale companiei de pe segmentul de cosmetice sunt Elmiplant, B.U, C-THRU şi STR8.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.