Dupa ce anul trecut Diverta a redus suprafețele principalelor magazine din București, retailerul a înregistrat o creștere a vânzărilor/mp de 20% în S1 2014...

diverta fatadaDupa ce anul trecut Diverta a redus suprafețele principalelor magazine din București, retailerul a înregistrat o creștere a vânzărilor/mp de 20% în S1 2014 comparativ cu S2 2013. In S1 2014, cifra de afaceri a fost de 4,2 milioane de euro, în scădere cu 16% față de S1 2013, dar pe o suprafata de retail cu 30% mai mică.

“La sfârșitul lui 2013, dat fiind bugetul mic alocat de români dezvoltarii personale și implicit produselor comercializate de Diverta, am fost nevoiti sa regândim inclusiv suprafețele alocate celor mai performante magazine”

Amalia Buliga, CEO Diverta

In S1 2014, compania a continuat upgrade-ul conceptului de retail pentru magazinele de top, a extins la Cluj suprafața magazinului existent cu 250 mp, (deschizand o terasă-cafenea pe perioada verii) și în prezent pregatește deschiderea unui nou magazin in țara.

Cartea a fost principalul segment al Divertei în S1 2014, deși gamele de jucării și papetarie au avut creșteri constante de la an la an. Tot în 2014 au fost introduse noi produse adresate tinerilor în zona gadgeturilor și a colecțiilor de papetarie fashion. În această perioadă Diverta pregătește intrarea în magazine a produselor școlare.

Sezonul Back to School a fost devansat de la an la an, iar clienții Diverta au preferat produsele cu licențe în detrimentul produselor basic. Ca urmare Diverta va introduce școlarele începând cu luna iulie, iar gama va conține mult mai multe licențe comparativ cu anul precedent.

Business-ul online a crescut semnificativ, ajungând în S1 2014 la 5% din total business și mai are loc de crestere. 2013 a fost primul an pe profit operațional din perioada de criză, iar rezultatul operațional în S1 2014 s-a imbunatatit cu 300 000 de euro comparativ cu S2 din anul precedent.

“Politica Diverta pentru perioda urmatoare este de consolidare a businessului, ne dorim să îmbunătățim performanța locațiilor actuale și chiar dacă cifra de afaceri este mai mică, important este ca atunci când tragem linie, rezulatul să fie pozitiv și compania să fie stabilă”

Amalia Buliga, CEO Diverta

Diverta deține în prezent o rețea de 23 de magazine (din care 6 în București), cu o suprafață de retail de 7900 mp si 205 angajati. Cifra de afaceri în 2013 a fost de 11 milioane de euro, principalele segmente fiind: cartea 36%, jucariile 20% și papetaria 24%.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.