Facebook, cea mai mare reţea socială din lume, a cumpărat pentru o sumă cuprinsă între 400 şi 500 de milioane de dolari (potrivit estimărilor...
facebookFacebook, cea mai mare reţea socială din lume, a cumpărat pentru o sumă cuprinsă între 400 şi 500 de milioane de dolari (potrivit estimărilor jurnaliştilor TechCrunch ) Liverail, un start-up specializat în livrarea reclamelor video online.

Oficialii Facebook nu au dat încă publicităţii suma la care s-a ridicat tranzacţia. 

În esenţă, LiveRail este o platformă care distribuie publicitatea video pe Internet. Aceasta a fost fondată în 2007 de către Mark Trefgarne, Andrei Dunca şi Sergiu Biriş (cei doi români au pus şi bazele Trilulilu), iar în prezent are birouri în San Francisco, New York, Londra, Paris şi Cluj-Napoca. LiveRail, este o companie cu venituri brute de 60 milioane de dolari în 2013, conform TechCrunch, şi are circa 170 de angajaţi, dintre care 50 sunt în România. Pentru 2014, oficialii companiei estimau un business de 200 de milioane de dolari şi EBITDA de 30 de milioane de dolari.

sergiu_birisLiveRail face legătura între publisherii care doresc să îşi monetizeze conţinutul video şi advertiseri. Oricine are conţinut video pe care doreşte să îl publice online şi să facă bani din el, poate face upload utilizând LiveRail, după care să introducă video-ul în site-ul personal, pentru ca mai apoi LiveRail să afişeze sub player o serie de preview-uri de reclame targetate şi relevante la conţinutul video respectiv. Cea mai interesantă parte din LiveRail este platfoma de licitare în timp real care poate oferi o imagine dinamică asupra videoclipurilor şi le găseşte clienţilor cele mai bune oportunităţi de publicitate pentru suma pe care sunt dispuşi să o plătească.

Printre clienţii companiei se numără Major League Baseball, ABC Family, A&E Networks, Gannett sau Dailymotion.

Sergiu Biriş este cofondator şi director executiv al Trilulilu şi Zonga, primul serviciu de music streaming românesc. Andrei Dunca este cofondator şi director tehnic pentru LiveRail.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.