În urmă cu o săptămână, oficialii Direcţiei Generale de Paşapoarte (DGP) anunţau faptul că românii pot cere ca paşapoartele simple electronice să le fie...
pasaportÎn urmă cu o săptămână, oficialii Direcţiei Generale de Paşapoarte (DGP) anunţau faptul că românii pot cere ca paşapoartele simple electronice să le fie aduse la domiciliu prin curierat rapid, contra unei taxe de 8,68 de lei.

În urma unei licitaţii publice, câştigătorul acestui contract de livrare a paşapoartelor a fost desemnat Sameday Courier, singura companie românească specializată pe livrări în aceeaşi zi, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Oficialii Sameday estimează că vor livra 60.000 de pașapoarte în cadrul parteneriatului încheiat recent cu DGP. Sameday Courier este prima companie de curierat privată care efectuează livrări de pașapoarte către destinatari, anterior colaborând și cu Ambasada Statelor Unite ale Americii.

În schimbul unei taxe de 8,68 lei, persoanele cărora li se eliberează pașaportul pot opta pentru livrarea lui la domiciliu. Tariful este unic atât pentru București, cât și pentru provincie. Durata de livrare a pașapoartelor este de 24 până la maximum 48 de ore de la preluarea lor din cadrul DGP.

Procesul de livrare constă în completarea unei cereri de către destinatar, în momentul în care sunt depuse actele pentru emiterea pașaportului. Destinatarul este notificat prin SMS atunci când pașaportul este ridicat de la DGP și urmează să fie livrat, conform procedurii.

,,Prin acest parteneriat, ne dorim să reducem considerabil numărul de persoane care așteaptă la ghișeu, dar și să eficientizăm timpul alocat întregului proces. Experiența noastră similară cu Ambasada SUA, precum și experiența operațională care ne recomandă pe segmentul de livrări rapide ne-au ajutat la încheierea acestei colaborări. De asemenea, măsurile de securitate a datelor și capacitatea de integrare cu platforma DGP au fost alți  factori importanți luați în considerare în alegerea noastră ca parteneri în această inițiativă”, a declarat Lucian Baltaru, General Performance Manager la Sameday Courier.

Înființată în 2007, Sameday Courier este singura companie românească specializată pe curieratul cu livrare în aceeaşi zi, în condiţii speciale de transport (temperatură, securitate etc.), în locaţii dificile, la ore prestabilite, transport de obiecte fragile sau personalizarea livrării în funcţie de nevoile fiecărui client. Sameday Courier este furnizor principal pe segmentul livrărilor în aceeaşi zi pentru firme aflate în top 1.000 companii din România.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.