Grupul Metinvest, companie metalurgică internațională integrată vertical, a deschis o reprezentanță comercială în România – Metinvest Carpathia SRL. Activitatea reprezentanței are ca scop consolidarea...

rinat ahmetovGrupul Metinvest, companie metalurgică internațională integrată vertical, a deschis o reprezentanță comercială în România – Metinvest Carpathia SRL. Activitatea reprezentanței are ca scop consolidarea colaborării cu cumpărătorul de oțeluri laminate din România și oferirea de servicii operative și eficiente. Businessul lui Rinat Ahmetov este condus în România de către Veselin Sokolov. 

Veselin Sokolov lucrează în cadrul Grupului Metinvest din anul 2010. Experiența anterioară a lui Sokolov se leagă de canalul de distribuție al Metinvest – Metinvest Europa de Est, unde a ocupat funcția de manager de marketing din anul 2010 până în anul 2012. În anul 2013, a fost numit în funcția de șef al vânzărilor și al exporturilor pentru Europa de Sud-Est, unde era responsabil de coordonarea, creșterea și supravegherea vânzărilor către Grecia și Macedonia. Sokolov este directorul general al Metinvest Carpathia încă de la înființare și este licențiat în administrație publică în Bulgaria și deține un masterat în managementul afacerilor (Ljubljana, Slovenia) și afaceri internaționale (Nanjing, China).

Piața românească este una dintre cele mai mari din Europa de Est și are un potențial considerabil de creștere. Aproximativ jumătate din volumul total de consum provine din importuri. România are o poziție geografică favorabilă față de furnizorii regionali cheie – de exemplu, față de Ucraina și Bulgaria.

Metinvest este un furnizor principal și de încredere pe piața oțelurilor laminate plate și profilate. Noua reprezentanță va asigura dezvoltarea continuă a colaborării cu alte companii care activează în domeniul construcțiilor, industriei constructoare de mașini și a producției de țevi. Pentru clienți va funcționa un canal unic operativ de interacțiune cu Metinvest: ei vor putea plasa comenzi “pachete”, combinând  diferite tipuri de produse metalurgice.

Grupul Metinvest are 20 de reprezentanțe comerciale și depozite în Europa, inclusiv în Balcani, Țările Baltice, Belgia, Bulgaria, Germania, Italia, România, Elveția și Marea Britanie. La nivel global, Metinvest are reprezentanțe comerciale în 21 de țări și mai mult de 5,300 de clienți, dintre care 1,600 în Europa.

Uzinele metalurgice ale Grupului Metinvest sunt amplasate în Ucraina și în câteva țări europene. De menționat sunt uzinele Promet Steel din Bulgaria cu o capacitate de 500 de mii de tone pe an, Metinvest Trametal și Ferriera Valsider din Italia cu o capacitate totala de 1,2 milioane de tone pe an. În Marea Britanie,  companiei îi aparține uzina Spartan UK care poate produce 200 de mii de tone de oțel laminat pe an.

METINVEST este un grup de companii metalurgice internaționale, integrate vertical, care administrează fiecare element din lanțul de producție, începând cu extracția minereului de fier și a cărbunelui și până la producerea semifabricatelor și a producției metalice finite. Structura Grupului este formată din întreprinderi metalurgice din Ucraina, Europa și SUA, precum și dintr-o retea de vanzari   care acopera la nivel mondial pietele-cheie.

Conform viziunii strategice a Grupului, scopul acestuia este să devină un producător european reprezentativ în domeniul metalurgic, cu indici stabili de creștere și rentabilitate, indiferent de caracterul ciclic al piețelor și să asigure rentabilitatea investițiilor peste standardele din domeniu. În anul 2013, Grupul a încasat 12,8 miliarde de dolari, iar rentabilitatea lui conform indicelui EBITDA a fost de 18%.

Acționarii principali ai companiei METINVEST B.V. (Holding Grup Metinvest) sunt: Grupul SCM (71,25%) și Grupul SMART (23,75%), care administrează Grupul în calitate de parteneri. «METINVEST HOLDING», LLC este compania care administrează Grupul Metinvest.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.