Modelul de plăţi bazate pe cloud de la Visa va permite extinderea internaţională a serviciului BBVA Wallet din Spania în Mexic, Chile şi SUA,...

cloud+(1)Modelul de plăţi bazate pe cloud de la Visa va permite extinderea internaţională a serviciului BBVA Wallet din Spania în Mexic, Chile şi SUA, anul acesta.

BBVA devine primul grup bancar global care lansează o soluţie comercială de plăţi mobile NFC cu ajutorul noilor modele de plăţi bazate pe cloud de la Visa. Noul sistem permite clienţilor BBVA care deţin dispozitive mobile Android cu NFC să realizeze plăţi contactless prin simpla descărcare a versiunii actualizate a aplicaţiei de portofel electronic BBVA Wallet.

Noul serviciu pentru BBVA Wallet, folosit deja de peste 200.000 de utilizatori, este activ în Spania şi va ajunge la clienţii BBVA din SUA, Mexic şi Chile pe parcursul acestui an. Extinderea internaţională a BBVA Wallet a fost posibilă datorită modelului de plăţi bazate pe cloud de la Visa, care presupune parţial şi folosirea tehnologiei HCE (Host Card Emulation).

„Industria bancară este conştientă de cererea pentru plăţi mobile a clienţilor din Europa. Soluţiile de plăţi mobile oferă o modalitate mai rapidă şi sigură de a face plăţi şi posibilitatea de integrare cu alte tipuri de servicii de mobile banking, contribuind astfel la gestionarea mai bună a finanţelor proprii. Plăţile bazate pe cloud şi tehnologia HCE ajută la introducerea mai rapidă pe piaţă a soluţiilor de plăţi mobile contactless de către bănci şi facilitează totodată accesul consumatorilor. Suntem încântaţi că BBVA, o importantă instituţie financiară globală, a ales să facă acest pas alături de Visa, în calitate de partener exclusiv”

Jeremy Nicholds, Director Executiv Plăţi Mobile, Visa Europe

Încă de la început, Visa a colaborat îndeaproape cu BBVA, precum și cu unele dintre cele mai importante instituții financiare și de tehnologie, pentru a se asigura că plățile bazate pe tehnologia NFC şi HCE îndeplinesc cerințele de securitate stricte pe care Visa le aşteaptă din partea partenerilor săi. Implementarea portofelului electronic BBVA în întreaga lume este rezultatul eforturilor susţinute depuse de-a lungul mai multor ani şi dovada progreselor uriaşe care au loc acum în domeniul tehnologiei de plăţi.

Aplicaţia BBVA Wallet este integrată şi funcţionează de pe orice telefon Android de ultimă generaţie prevăzut cu tehnologie NFC. Mehmet Sezgin, Director Canale de Plăţi Globale BBVA, a declarat: „Testele iniţiale ne-au arătat că această nouă tehnologie permite BBVA să ofere milioanelor de clienţi din întreaga lume un mijloc incredibil de simplu şi intuitiv de a începe să îşi folosească telefonul pentru plăţi contactless – nu trebuie decât să îşi actualizeze aplicaţia.” Noua soluţie va fi disponibilă tuturor clienţilor anul acesta.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.