Peste 3 milioane de copii au intrat în vacanţă mare, iar părinţii îşi fac deja calcule privind locurile cele mai potrivite unde cei mici...

mallorca1Peste 3 milioane de copii au intrat în vacanţă mare, iar părinţii îşi fac deja calcule privind locurile cele mai potrivite unde cei mici îşi vor petrece timpul liber. Destinaţiile preferate de familii sunt cele din apropierea litoralului, fie că vorbim de turismul intern sau extern.

„Bugetul mediu alocat de romani pentru vacanţele în ţara se siteaza între 370 şi 470 de euro de familie, în timp ce pentru destinaţiile în străinătate se cheltuiesc în medie 850-1150 de euro. Tendinţele din anii trecuţi arată că familiile cu copii de până în 5 ani prefera să meargă pe litoral românesc cea mai mare parte, iar restul aleg destinaţii externe cum este Bulgaria, Turcia, Grecia, Creta sau Spania”

Alin Burcea, Preşedinte Paralela 45

Staţiunea Mamaia se afla în topul preferinţelor romanilor pentru turismul intern de vară. Printre cele mai potrivite hoteluri pentru familii, cu spaţii destinate exclusiv copiilor se afla hotelul Phoenicia Luxury, unde cazarea se face în apartamente cu mult spaţiu de desfăşurare pentru cei micii năzdravani. În cadrul complexului există un Kid’s Club (acoperit), o piscină cu tobogane colorate, animatori care să-i ţină ocupaţi pe cei mici, un spaţiu de joacă pe categorii de vârstă şi o zonă de face painting, cinema pentru copii, teatru de vară, bază sportivă. Oferta Paralela 45 pleacă de la 497 euro/sejur 7 nopţi/adult/demipensiune.

Pentru cei care doresc să încerce litoralul bulgăresc, staţiunea recomandata pentru familii este  Albena, preferată în principal datorită facilitaţilor oferite copiilor şi tinerilor inclusiv grădiniţe şi cluburi pentru copii. Acesteia i se adaugă combinaţia rară de aer proaspăt, apă curată, păduri luxuriante şi o bogată varietate de plante şi vegetaţie, ingredientele unei vacanţă relaxante pentru părinţi. Hotelul Kaliakra din Albena, situat pe plajă, este cel mai renumit din staţiune, datorită poziţionării şi facilitaţilor multiple pentru copii: pisicina, miniclub, loc de joacă, meniu pentru copii, programe de animaţie, activităţi sportive. Oferta Paralela 45 începe de la 385 euro/pers/noapte, loc în cameră dublă superioară cu ultra all inclusive.

Turcia vine în întâmpinarea turiştilor romani cu ofertele pentru Bodrum, care îmbina atât ofertele all inclusive prin care copii au toate facilităţile de distracţie la dispoziţie, cât şi peisajul de coasta de o splendoare rară, posibilităţile de shopping şi distracţie, dar şi numeroasele vestigii istorice răspândite în zonă, atracţii de top pentru părinţi. Oferta Paralela 45 la Hotelul Vogue Bodrum 5* începe de la 1.340 euro/persoană/sejur 7 nopţi/ 8zile / ultra all inclusive / transport cursa charter. Hotelul dispune de parc de distracţii pentru copii, teatru, locuri de joacă, mini-club, piscina aquapark pentru copii, la care se adăugă cele 6 piscine, 14 topogane de apă, 14 restaurante şi baruri, activităţi sportive, animaţie, centru spa etc.

Staţiunea Chania din Creta se număra de câţiva ani printre preferinţele turiştilor fiind potrivită şi pentru familiile cu copii, întrucât aici există aqua park-uri, un acvariu cu peşti şi reptile, un muzeu în aer liber care reproduce un sat cretan. Recomandarea Paralelă 45 este Hotelul  Porto Platanias Beach Resort & Spa 5*, situat într-o zonă liniştită, idilică, la 20 m de una dintre cele mai frumoase plaje din insula. Copii au acces la piscină, loc de joacă, MiniClub (5-12 ani) şi animaţie, în timp ce părinţii pot vizita obiectivele turistice care sunt concentrate în mare parte în Centrul Vechi al oraşului, care se întinde în jurul frumosului Port Veneţian. Oferta Paralela 45 începe de la 843 euro/persoană/sejur 7 nopţi/8zile / demipensiune / transport cursa charter.

Mallorca, cea mai mare dintre insulele Baleare oferă plaje late cu nisip fin, fiind ideală pentru familii cu copii. Recomandarea Paralelă 45 este Hotelul Sol Antilas Barbados 4*, înconjurat de grădini frumoase, cu o privelişte impresionantă asupra Mării Mediterane. Localizat într-o zonă liniştită, hotelul este o alegere ideală pentru familii, datorită miniclubului bine dezvoltat cu tematica Flintstone, dar şi un Teenager’s Club. În timpul serii se poate merge la plimbare pe promenadă din apropierea hotelului cu terase şi baruri ce se întind de la un capăt la altul. Oferte Paralela 45 pleacă de la 955 euro/persoană/sejur 7 nopţi/8zile / demipensiune / transport cursa charter.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.