Puţin ne mai desparte de Google I/O, conferinţa anuală a gigantul american din tehnologie Google, eveniment care are loc la San Francisco şi care...
Google Code JamPuţin ne mai desparte de Google I/O, conferinţa anuală a gigantul american din tehnologie Google, eveniment care are loc la San Francisco şi care este destinat mai ales dezvoltatorilor de Android.

Întreaga comunitate tech aşteaptă cu sufletul la gură ca fondatorii Google, Sergey Brin şi Larry Page să păşească pe scenă şi să prezinte în discursul inaugural cele mai cool noutăţi ale companiei şi device-urile noi prin care Google va transforma imagini precum cele din Star Trek, Demolition Man sau Minority Report (precum şi alte filme SF) în realitate într-un viitor nu foarte îndepărtat (aşa cum au făcut-o în urmă cu doi ani când Brin a sărit dintr-un zeppelin pentru a demonstra lumii cum funcţionează Google Glass).

Gadget trends: Google Glass, pus în vânzare în Marea Britanie

Cuvintele cheie ale acestui eveniment? Roboţi, maşini care se conduc singure, baloane de internet şi tehnologie portabilă.

Android Wear este viitorul:  S-a vorbit deja despre cea mai nouă platformă dezvoltată de Google special pentru ceasuri inteligente şi pentru alte dispozitive portabile. Moto 360 promite a fi unul dintre cele mai cool ceasuri dezvoltate până acum – Motorola este în plin program de selectare a celui mai bun design pentru acest device. Cel mai recent zvon care are în centru platforma Android Wear a Google este că Samsung ar putea anunţa un smartwatch care funcţionează pe baza acesteia chiar până la finalul acestei săptămâni.

Google House: Ghid de supraviețuire cu actorul Dragoș Bucur

Google I/O, rampa de lansare a unei noi versiuni Android: Nu se ştie încă sigur dacă Google va anunţa o nouă variantă a sistemului de operare, dar ar cam fi timpul. Au trecut trei ani de la Android 4.0 Ice Cream Sandwich, varianta care a adus o schimbare fundamentală de design, şi vreo 8 luni de la ultimul update, Android 4.4 KitKat. UPDATE: blogul bulgar Nixanbal ar fi aflat din surse sigure faptul că Google va prezenta în cadrul evenimentului care începe azi versiunea 5.0 a sistemului de operare Android, denumită Lollipop.

Şi Android TV primeşte un update: Nu mai e nicio noutate faptul că Google încearcă să se infiltreze în tot ce ţine de tehnologie şi în fiecare aspect al vieţii cotidiene (cam la fel ca Apple). Compania a prezentat o variantă Android TV la CES în luna ianuarie a acestui an, însă iniţiativa nu prea a fost una de succes. Să sperăm că inginerii Google au înţeles că în ceea ce priveşte tehnologia din sufragerie, simplu e de cele mai multe ori mai bine.

Google House își deschide porțile și în România

Android vine în maşina ta! Până acum am văzut Android pe telefon, tabletă, ceas, în ochelari şi pe TV, dar acesta este doar începutul. Următorul loc pe care Android vrea să îl controleze este maşina – iar noi am putea avea în curând propriul şofer Android. Google a lansat la începutul anului Open Automotive Alliance alături de GM, Honda şi Audi şi ar cam fi cazul să vedem ceva noutăţi.

Casa smart, o realitate: Google a achiziţionat recent Nest, producătorul unor detectoare de fum şi termostate conectate la reţea. Până acum, Nest a dezvoltat un proiect cu Mercedes Benz prin care maşina anunţă termostatul Nest când utilizatorul se aproie de casă pentru ca device-ul să pregătească o temperatură potrivită.

Dezvoltatorii din Romania pot vinde aplicatii si jocuri in Google Play

Google Glass va deveni oficial: A trecut ceva timp de când aşteptăm o versiune pentru consumatori a Glass, una care să coste mai puţin de 1.500 de dolari (sau 1.000 de lire sterline). Este momentul ca Google să scoată Glass din faza Exporer şi să o aducă tuturor celor pasionaţi de tehnlogie.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.