Gigantul din e-commerce Amazon a depăşit miercuri seara (18 iunie)  limitele magazinului online, livrărilor şi Kindle-urilor şi a intrat în luptă cu “băieţii mari”...

DSC_1615Gigantul din e-commerce Amazon a depăşit miercuri seara (18 iunie)  limitele magazinului online, livrărilor şi Kindle-urilor şi a intrat în luptă cu “băieţii mari” ai telefoniei mobile.

În cadrul unui eveniment ce a avut loc la Seattle, Jeff Bezos, CEO-ul companiei americane a anunţat primul smartphone creat de Amazon, Fire Phone.

Creat pentru cei mai buni şi fideli clienţi ai companiei, Fire Phone are o serie de trăsături care îl deosebesc de ceilalţi competitori de pe piaţă. Nu vorbim despre performanţele de software, design sau de display, ci de câteva efecte subtile 3D, câteva moduri de folosire unice şi de acces la mii de videoclipuri şi melodii din librăria Amazon.

La liber, Fire costă între 649 de dolari pentru 32 GB și 749 de dolari pentru 64 GB, iar livrările vor începe din 25 iulie. Cu abonament, smartphone-ul va fi dispobilil doar în cadrul reţelei AT&T, iar preţul său va pleca de la 199,99 dolari.

Gadget rumors: cum va arăta smartphone-ul Amazon?

Telefonul: Bezos şi-a introdus noul “copil” lăudându-i mai întâi capacităţile hardware şi cele câteva unicităţi software. Telefonul are un ecran HD de 4,7 inci, care este destul de luminos pentru ca un utilizator să poată citi o carte afară. Totdată, Fire Phone este protejat de Gorilla Glass pe ambele părţi şi are butoane din aluminiu, inclusive unul dedicate special camerei foto. Telelfonul mai are un port USB, un procesor quad-core 2.2 GHz, 2 GB de RAM şi un procesor grafic Adreno 330. Camera foto principală, de pe spatele device-ului, este de 13 megapixeli şi stabilizator de imagine. În plus, telefonul transformă şi vizualizarea fotografiilor într-o experienţă plăcută, oficialii companiei declarând că ecranul său este cel mai luminos dintre toate telefoanele de pe piaţă. În ceea ce priveşte posibilitatea de stocare a fotografiilor, Amazon oferă spaţiu nelimitat în Cloud Drive pentru a vă păstra fotografiile şi filmuleţele de familie. Telefonul are două boxe dispuse în mod landscape.

Fire Phone funcţionează pe baza sistemului de operare e Fire OS 3,5, bazat pe Android.

Ecran secundar cu posibilităţi de radiografie: Cel de-al doilea ecran al Fire Phone permite utilizatorilor trimiterea (“fling”) oricărui videoclip pe care îl urmăresc pe telefon pe display-ul smart TV-ului Amazon (asemănător AirPlay-ului de la Apple). Noutatea vine din faptul că telefonul Amazon are un feature extrem de interesant, X-Ray (adus de pe Kindle Fire pe Fire Phone) care vă permite să daţi click pe unul dintre actorii din video pentru a afla mai multe informaţii despre el de pe pagina de IMDB (care se află în portofoliul companiei). Un alt feature interesant este ASAP, care încearcă să prezică ce video va vrea să urmărească imediat după utilizatorul pe Prime Instant şi face un pre-cache al acestora.

Firefly recunoaşte tot: Fire Phone aduce în plus, față de competitorii săi, un element denumit Firefly, care folosește camera pentru a idetifica ceea ce utilizatorul ascultă şi vede. Astfel, Firefly va recunoaşte DVD-uri, cărți, opere de artă, numere de telefon, coduri de bare, URL-uri, va identifica muzică. Serviciul are posibilitatea de a recunoaşte 100 de milioane de itemi.

Perspectivă dinamică 3D-like: Încă de la început, de când s-a vorbit despre primul telefon Amazon, zvonurile s-au legat de faptul că va fi un smartphone cu posibilităţi 3D. Însă display-ul 3D nu este chiar aşa cum se auzea. Dynamic Perspective, acea funcţie 3D a telefonului, e mai mult un sistem de controlare a mişcărilor care are adăugate câteva efecte vizuale. Funcţia este vizibilă mai mult în cazul hărților și a lockscreen-urilor.

Fire Phone urmăreşte mişcările capului: Cam acesta este cazul în care funcţionează cu adevărat feature-ul de 3D. Pentru că are camere peste tot, telefonul poate să intuiască spre ce este îndreptat capul utilizatorului pentru a putea prezenta rapid imagini. Este o trăsătură care aminteşte de ochelarii 3D pe care îi primim la cinema.

Astfel, în plus faţă de camera de pe faţa telefonului, Fire Phone mai are patru camere in-depth– în cele patru colţuri de pe partea din faţă. Pentru a crea o imagine 3D sunt, de fapt, necesare doar 2 dintre acestea, celelalte sunt de back-up în cazul în care mâna utilizatorului le acoperă pe celelalte. În plus, aceste camere sunt echipate cu infraroşu, în traducere, te vor urmări chiar dacă eşti în beznă.  

DSC_1861

 

DSC_1850

 

DSC_1752

 

DSC_1661

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.