Sunt sigură că v-aţi dorit măcar o dată să puteţi păstra mirosul mării, al unei mâncări delicioase pe care aţi gustat-o la un restaurant...
mirosSunt sigură că v-aţi dorit măcar o dată să puteţi păstra mirosul mării, al unei mâncări delicioase pe care aţi gustat-o la un restaurant vizitat în vacanţă, al acelei flori albe pe care aţi găsit-o doar în grădina hotelului din Antalya, sau ca prietenul plecat în Egipt să vă trimită o foto a oraşului care să absoarbă tot amalgamul de oameni, maşini şi cămile şi să vă transporte măcar pentru o secundă acolo. Eu sigur da!

Şi mai sunt sigură că principalul lucru care lipseşte acum din experinţa telefoanelor mobile inteligente este posibilitatea lor de a trimite mirosuri. Ei bine, lucrurile s-ar putea schimba într-un timp foarte scurt!

Jurnaliştii Time scriu despre un startup denumit Vapor Communications (a cărui echipă a fost strânsă de profesorul David Edwards de la Harvard, alături de acesta fiind Rachel Field şi Amy Yin) care este pe punctul de a schimba total lumea mesageriei.

Aceştia au creat oPhone, iar recent, echipa Harvard a reuşit să trimită primul mesaj olfactiv peste ocean, de la o aplicaţie iPhone din Paris către o consolă oPhone din New York.

Odată cu această transmisie olfactivă, proiectul oPhone a lansat şi Indiegogo, o campanie prin care vizează să strângă 150.000 de dolari pentru a aduce oPhone în toate telefoanele din lume.

Până la lansarea mondială a telefoanelor care îmbuteliază arome, veţi putea primi şi trimite astfel de mesaje în anumite locaţii din Paris, New York sau Cambridge.

Mie îmi miroase deja a succes. Voi ce spuneţi?

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.