Compania producătoare de software Nuance Communications, cea care a creat platforma din spatele “asistentului personal” Siri, implimentat pe gadgeturile cu iOS, se află în...
iphoneCompania producătoare de software Nuance Communications, cea care a creat platforma din spatele “asistentului personal” Siri, implimentat pe gadgeturile cu iOS, se află în discuţii cu mai mulţi jucători din piaţa internaţională de profil pentru o posibilă vânzare, scrie Reuters.

Recent, oficialii Nuance au discutat cu reprezentanţii Samsung şi cu o serie de firme de private equity în încercarea de a realize tranzacţia. Deocamdată nu se ştie care a fost rezultatul acestor întâlniri şi dacă software-ul companiei va ajunge în portofoliul vreunui producător de dispozitive mobile, şi mai ales în portofoliul unuia dintre cei mai mari competitori ai Apple.

Acţiunile companiei au înregistrat o creştere de 11% în cadrul şedinţei de luni a Nasdaq, preţul lor fiind de 19,04 dolari. Activistul Carl Icahn, cel mai mare acţionar al Nuance, a raportat o creştere de 15,9% a numărului de acţiuni deţinute în cadrul companiei, ajungând la 60,8 milioane de acţiuni.

În prezent, valoarea de piaţă a Nuance Communications este de circa 5,45 de miliarde de dolari.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.