Recent (între 31 mai – 2 iunie 2014), Clujul a fost gazda unui eveniment tehnologic de proportii, intitulat Techsylvania. In cadrul celor trei zile, a...

HackathonRecent (între 31 mai – 2 iunie 2014), Clujul a fost gazda unui eveniment tehnologic de proportii, intitulat Techsylvania. In cadrul celor trei zile, a avut loc un hackathon de 24 de ore focusat pe tehnologii wearable si connected, precum şi o conferinta pe tehnologie şi inovatie, la care au participat speakeri din 8 tari. Ce s-a întâmplat acolo?

Începem prin a vă spune că Hackathonul a avut loc la Cluj Hub şi a fost moderat de către Dan Romescu. În cadrul acestuia au participat 109 de persoane, formând 14 echipe, care au lucrat timp de 24h la un produs tehnologic, care să revoluţioneze sau să aducă ceva nou industriei, prin intermediul unor device-uri, precum: Google Glass, Oculus VR, Leap Motion, Pebble Watch, UP by Jawbone, Sony Smartwatch 2, Withings, Onyx Beacons, Little Printer, The Eye Tribe Tracker sau EpsonMoverio BT-100.

Bineînţeles, în urma unei competiţii atât de strânse şi plină de developeri talentaţi, doar 3 echipe au iesit castigatoare, dar alte 4 echipe au primit premii de consolare, precum şi premiul pentru cea mai inovativa aplicaţie oferit de HTC.

Premiul trei a fost câştigat de către echipa Marionette, care prin intermediul Leap Motion şi Google Glass au transformat 2048, cel mai popular joc al momentului, în 3D.

Premiul doi a fost câştigat de proiectul Heart Attack Detective, care monitorizează bătăile inimii prin intermediul Withings şi trimite un semnal de urgenţă în momentul în care se înregistrează o activitate anormală.

Marii câştigători ai primei ediţii ale hackathon-ului Techsylvania sunt SecurEye, care prin folosirea The Eye Tribe, permite introducerea codul PIN în ATM, fără folosirea mâinilor.

În plus, în data de 2 iunie, la Cluj Arena a avut loc conferinţa propriu-zisă, care a avut 274 de participanti din mai multe tari. Pe scena au urcat 18 speakeri, ale căror discursuri au acoperit teme variate. Printre cei care au luat cuvantul ii putem aminti pe HP Jin (care a vorbit despre cum să transformi un startup într-o companie listata la bursa), Marcus Segal (despre greşelile comune făcute de startup-uri), Andy Piper (despre internet of things).

A urmat un panel format din: Simon Obstbaum, Marius Jumolea, Robert Mureşan, Dragoş Andronic şi Tudor Vlad, moderat de către Philipp Kandal, despre succes şi eşec – care a fost probabil unul dintre cele mai de inspirationale discursuri, fiindcă speakerii şi-au împărtăşit poveştile reale . În continuare, pe scenă a venit Josef Dunne (care ne-a vorbit despre Babelverse), urmat de Piotr Jaś (care ne-a impartasit strategia de expansiune a BlaBlaCar).

După pauza de prânz, câştigătorii hackathon-ului au fost rugati sa urce pe scenă si să prezinte aplicaţiile dezvoltate.

In program au urmat: Marius Jumolea (care a vorbit despre modelele sustenabile de afaceri ) si Rossen Tzvetkov (parteneriate media alternative). Apoi, un nou panel, moderat de către Robert Visser, cu Johannes Reck, Marcus Segal şi Rohan Chandran, al cărui temă de discuţie a fost: ‘Cum sa construiesti un produs global de success pornind de la o perspectiva locala de piata‘.

Pe scena au mai urcat: Voicu Oprean (calatoria de la externalizare software la produse inovative), Lisa Lang (despre esec si ce poti invata din el), Fee Beyer (caracteristici cheie ale ecosistemului de tip venture capital din Berlin), Rohan Chandran (dezvoltare de produse prin intermediul metricilor si a datelor), Johannes Reck (dezvoltarea unei culturi tehnologice), iar în încheiere a urmat Semyon Dukach, care ne-a povestit cum a devenit Managing Director al Techstars Boston, incepand de la jucător profesionist de BlackJack la investitor de tip angel.

Totul a culminat cu ceremonia de încheiere, fiind îndeaproape urmată de After Party în My Way. Pentru pasionaţii de tehnologie care au ratat această ediţie, va steptam cu drag anul viitor la editia a doua!

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.