David Abney va fi noul CEO (Chief Executive Officer) al UPS, a anunțat Consiliul de Administrație al companiei. În prezent, el ocupă funcția de...

upsDavid Abney va fi noul CEO (Chief Executive Officer) al UPS, a anunțat Consiliul de Administrație al companiei. În prezent, el ocupă funcția de COO (Chief Operating Officer) în cadrul UPS. Scott Davis (62 de ani), care deține, din 2008, funcțiile de președinte al Consiliului de Administrație și CEO în cadrul UPS, se va retrage din UPS și va păstra funcția de președinte non-executiv al companiei. Ambele decizii vor fi implementate începând cu 1 septembrie 2014.  

Abney (58 de ani) va fi al 11-lea CEO din istoria de 107 ani a companiei. Acesta și-a început cariera în cadrul UPS în 1974, fiind angajat part-time, ca încărcător colete. De-a lungul carierei sale de 40 de ani, a ocupat diferite poziții operaționale, avansând până la actuala funcție. În calitate de COO, Abney a coordonat departamentele de logistică, sustenabilitate și tehnic, dirijând investiții semnificative în flota de automobile cu combustibil alternativ și implementând programe pentru extinderea volumulelor de mărfuri cargo. Abeny a condus rețeaua de transport a UPS, care deservește peste 200 de țări și teritorii din întreaga lume.

„Consiliul de Administrație UPS îl felicită pe David pentru noua sa funcție”, spune Duane Ackerman, membru în Consiliul de Administrație UPS și președinte al Comisiei de Nominalizare și Guvernanță Corporativă. „UPS dă dovadă de profunzime managerială și a promovat în mod curent directori din cadrul companiei pentru funcția de CEO. După o analiză atentă a candidaților, Consiliul apreciază că David are experiența, viziunea și calitățile de lider necesare pentru a conduce UPS.”

„David înțelege în profunzime evoluția rapidă a piețelor de transport și logistică”, spune Davis. „Capacitățile sale de anticipare a tendințelor globale, de identificare a riscurilor și de a ghida compania și clienții acesteia în demersul de a capitaliza oportunitățile apărute s-au dovedit inestimabile. În timpul mandatului meu, am parcurs perioade provocatoare de redresare economică.”

„I-am apreciat devotamentul pentru UPS și sprijinul pe care mi l-a acordat și sunt sigur că David va asigura un leadership decisiv pentru a conduce UPS spre realizări mai importante în viitor,” mai spune Davis.

„Sunt onorat că am fost ales CEO al UPS de către Consiliul de Administrație,” spune Abney. „Compania mi-a oferit oportunități extraordinare, experiențe de carieră minunate și cadrul unei dezvoltări profesionale pline de satisfacții. Consider că este de datoria mea să creez un mediu propice în care oamenii talentați din cadrul UPS să exceleze pentru a ne sprijini clienții în realizarea propriilor obiective. În definitiv, consider că aceasta este modalitatea prin care vom consolida moștenirea de succes a UPS.”

Anterior ocupării funcției de COO, Abney a fost președinte al UPS International, unde a condus extinderea operațiunilor logistice globale. În această calitate, Abney a supervizat mai multe achiziții internaționale realizate cu scopul extinderii capacităților operaționale și a prezenței pe piețele locale. Experiența sa internațională include conducerea diviziilor de logistică și mărfuri cargo din Canada și America Latină, precum și pe cea a operațiunilor globale de expediere de mărfuri cargo la nivel mondial și de brokeraj vamal. De-a lungul carierei sale, a fost președinte al SonicAir, un serviciu de livrare în aceeași zi, și a condus echipa care a finalizat una dintre cele mai importante achiziții ale companiei – Fritz Companies.

Originar din Greenwood, Mississippi, Abney este licențiat în Administrarea Afacerilor la Universitatea Delta State. Este membru al Consiliului de Administrare al Fundației Universității Delta State. De asemenea, este mandatar al Fundației UPS, divizia caritabilă a companiei, precum și membru în Consiliul de Administrație al Johnson Controls Inc., Airlines for America și Coalition of Service Industries, asociație ce reprezintă companiile din servicii și are drept scop reducerea barierelor în calea comerțului mondial. Este, de asemenea, președinte al Consiliul Afacerilor Externe din Atlanta.

„În calitate de președinte și CEO, Scott Davis a condus UPS cu pricepere în ultimii aproape șapte ani, într-una dintre perioadele cele mai turbulente traversate de economia globală. În acest timp, a pus în aplicare strategii de creștere în piețe emergente și pe segmente specializate de business,” spune Ackerman. „Îl felicităm pe Scott și ne așteptăm să beneficiem în continuare de expertiza și calitățile sale de lider în calitatea sa de președinte al Consiliului de Administrație.”

Davis, un veteran al companiei cu un istoric de 29 de ani în interior, s-a alăturat UPS în 1986, când UPS a achiziționat compania de tehnologie II Morrow, unde acesta ocupa funcția de CEO. Originar din Oregon, acesta a lucrat în cadrul departamentului financiar și contabilitate anterior asumării poziției de CFO și s-a alăturat consiliului managerial al UPS în 2001. În 2006, a fost ales vice-președinte și membru în Consiliul de Administrație. A devenit CEO și președinte al Consiliului începând cu 1 ianuarie 2008.

Sub conducerea lui Davis, rețeaua logistică a UPS a fost îmbunătățită semnificativ, pe măsură ce compania și-a extins acoperirea și capacitățile operaționale în Europa, Asia și America.  Davis a prezidat o creștere rapidă a operațiunilor internaționale, a lanțului de aprovizionare și a transportului de mărfuri cargo. De asemenea, a coordonat ințiative strategice de extindere a HUB-urilor din SUA și Europa, inaugurarea HUB-ului aerian centrasiatic în Shenzhen și etapa de transformare a diviziei de colete, cea mai mare unitate operațională a companiei. Mai mult, în mandatul lui Davis, compania a implementat o politică generoasă de distribuire a dividentelor în rândul acționarilor și un program de răscumpărare de acțiuni.

În plus, Davis a oferit timp și expertiză organizațiilor de elaborare de politici, printre care Consiliul de Export al Președintelui și, anterior, în calitate de președinte al Rezervei Federale Atlanta.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.