Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti–Ilfov a lansat aplicaţia mobilă Există un erou în fiecare dintre voi susţinută de Orange. Aceasta...

Exista un erou in fiecare dintre voi- ecran Lista AlerteSocietatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti–Ilfov a lansat aplicaţia mobilă Există un erou în fiecare dintre voi susţinută de Orange. Aceasta este disponibilă momentan pentru sistemele de operare iOS şi Android.

Aplicaţia mobilă Există un erou în fiecare dintre voi funcţionează ca sistem de alertare  pentru urgenţele din locurile publice, fiind un real sprijin voluntarilor din program în eforturile acestora de salvare a vieţilor omeneşti.

„Întotdeauna, în urgenţele prespitaliceşti din Bucureşti şi Ilfov, există un dezechilibru între numărul solicitărilor şi cel al resurselor disponibile. Prin programul  Există un erou în fiecare dintre voi, voluntarii înscrişi în program, anterior pregătiţi şi atestaţi în prim ajutor de către Societatea de Salvare Bucureşti, acţionează ca first responderi pentru urgenţele de cod roşu şi galben din locurile publice, până la sosirea echipajului medical specializat. Aici intervine aplicaţia Există un erou în fiecare dintre voi, dezvoltată cu sprijinul Orange, care funcţionează ca un sistem de alertare a voluntarilor  şi este un instrument unic în România în eforturile de salvare a vieţilor omeneşti. În orice urgenţă de cod roşu sau galben, acţiunea în primele 5 minute de la alertare, face diferenţa între viaţă şi moarte. Deşi o inimă poate fi repornită şi după 30 de minute de stop cardio-respirator, leziunile la nivel cerebral sunt ireversibile. Prin intermediul aplicaţiei, victimele sunt localizate rapid, voluntarii cei mai apropiaţi sunt alertaţi instantaneu şi sansele de recuperare sunt mult mai mari. Eroii există, haideţi să-i descoperim împreună! ”

Dr. Cristian Grasu, ‎Preşedintele Societăţii de Salvare Bucureşti

Înscrierea în programul de voluntariat se poate face direct prin aplicaţie, ulterior descărcării acesteia din App Store sau Google Play sau online pe www.existaunerou.ro, pentru cei care nu au smartphone.

„Există momente când o mână întinsă poate face diferenţa. Implicarea prin voluntariat permite oamenilor de orice vârstă şi de orice condiţie socială să contribuie la dezvoltarea comunităţii, făcând o diferenţă pozitivă. Totodată, implicarea în comunitate prin voluntariat este una din direcţiile strategice de responsabilitate corporativă a Orange Romania, pe care o susţinem constant, de peste 10 ani. Aplicaţia Există un erou în fiecare dintre voi este încă o modalitate ce permite facilitarea acestui gen de intervenţie, menit să contribuie la dezvoltarea spiritului civic”

Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager Orange Romania

Cum funcţionează aplicaţia Există un erou in fiecare dintre voi ? Atunci când în urma unui apel la 112, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov se înregistrează o urgenţă de cod roşu sau cod galben, adresa şi detaliile cazului  sunt preluate automat. Voluntarii înscrişi în program aflaţi pe o rază de maxim 1000 de m faţă de locul în care s-a înregistrat urgenţa sunt alertaţi de către dispeceratul Serviciului de Ambulanţă prin intermediul aplicaţiei de smartphone.

Pe telefon primesc detalii despre urgenţă, adresă şi poziţia pe harta interactivă. Astfel, pot decide mai uşor dacă au timp să ajungă. După ce acceptă cazul, se deplasează către locul urgenţei, acordă primul ajutor, pot transmite dispeceratului informaţii utile referitoare la caz sau pot chiar comunica cu alţi voluntari din zonă. În acelaşi timp, au la dispoziţie şi numere de telefon pentru a comunica direct cu dispecerul programului din cadrul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

După acordarea primului ajutor şi în momentul în care cazul este predat echipajului de urgenţă, voluntarul va raporta acest lucru prin aplicaţie odată cu numărul maşinii şi starea victimei. În tot acest timp, dispecerul alocat pe acest program are acces la anumite informaţii din interfaţa de monitorizare şi control a coordonatorului, precum o hartă în timp real cu urgenţele şi poziţionarea voluntarilor  şi are posibilitatea de a edita locaţia cazului atunci când aceasta este actualizată. În plus, coordonatorul programului are statistici actualizate în timp real referitoare la cazuri, timp de răspuns şi detalii despre activitatea voluntarilor.

Exista un erou in fiecare dintre voi- ecran Meniu Exista un erou in fiecare dintre voi- ecran Lista Alerte Exista un erou in fiecare dintre voi- ecran Harta Caz

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.