Orhideea Spa, unul din cele mai mari centre spa din București, întins pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați, dotat cu zonă de...

orhideea fotoOrhideea Spa, unul din cele mai mari centre spa din București, întins pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați, dotat cu zonă de relaxare, zonă de piscină, sauna și terapii, a înregistrat, la nivelul anului 2013, venituri de aproximativ  800.000 de euro. După rezultatele primelor luni ale anului, Orhideea Spa anunță o creștere cu 20% a numărului de clienți, ajungând la o medie de 4.500 de oaspeți pe lună.

Analizând preferințele clienților și bugetele alocate pentru terapii, valoarea medie a unui abonament este de 150 de euro pe lună. În cazul celor care vin la spa fără a deține un card de membru, valoarea medie a cheltuielilor este de 1.200 de euro pe an.

”Aproximativ 90% dintre clienții noștri sunt corporatiști, hăituiți de viața profesională, petrec mult timp pe scaun, nu fac mișcare zilnică. Aceștia ajung la spa pentru a preveni posibile afecțiuni ce se pot declanșa din cauza sedentarismului”

Dragoș Penca, președintele fundației Orhideea Spa

Un român fidel ajunge la centru de trei-patru ori pe săptămână și petrece în medie trei ore. ”În funcție de complexitatea terapiilor și a timpului alocat zonei de relaxare, durata unei vizite variază între o oră și șase ore”, spune Dragoș Penca. La zona de acces, românii preferă piscina.

”Este și motivul pentru care am decis să dezvoltăm această zonă, prin construcția unei piscine exterioare, cu apă caldă, deschisă inclusiv pe perioada iernii. Deși avem o varietate de saune, intenționăm să lărgim segmentul cu încă una, mult mai mare, cu spectacol. Investițiile acestea se ridică la cateva sute de mii de euro”, declară Dragoș Penca.

În ceea ce privește terapiile spa, masajele predomină pe lista preferințelor clienților, printre cele mai solicitate fiind Swedish Relaxation Massage, Fusion Therapy, De Stress – Hot Stone Face and Body Massage. Valoarea medie a unui masaj este de 150 lei.

Potrivit statisticilor, românii vin cel mai mult la spa la începutul săptămânii. Peste 40% dintre cei care vin sunt bărbați, aceștia petrecând în medie 2 ore în zona de acces. Femeile și bărbații optează, în egală măsură, pentru un masaj pe săptămână. De asemenea, 80% dintre bărbați petrec timp și la sala de fitness. Se observă, de asemenea, și tendința femeilor de a veni în a doua parte a zilei la spa, în timp ce bărbații preferă accesul până la orele 16.

Orhideea Spa este proiectul Fundației pentru sănătate Orhideea Spa, proiect demarat în anul 2010, în urma unei investiții de 3,5 milioane de euro realizată de dezvoltatorul imobiliar Orhideea Gardens.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.