Epson colaborează cu liderii industriei vestimentare pentru a demonstra întreg procesul de producţie a unor articole sportive. Evenimentul are loc în cadrul standului FESPA...

Epson SureColor SC-F7100 dye sub garment printingEpson colaborează cu liderii industriei vestimentare pentru a demonstra întreg procesul de producţie a unor articole sportive. Evenimentul are loc în cadrul standului FESPA Digital 2014, cel mai mare eveniment din industria de printing digital de mari dimensiuni. 

Procesul tehnologic implică utilizarea celor mai noi aplicaţii şi tehnologii pentru a crea design-ul, a edita modelul şi şablonul 3D, pentru cauciucare, pentru imprimarea prin sublimare, transfer termic şi finisarea articolelor vestimentare.

„Acest nou concept reuneşte cele mai inovatoare elemente software şi hardware în prima demonstraţie organizată de Epson, care prezintă întregul procesul tehnologic din spatele producerii articolelor sportive”, a declarat Duncan Ferguson, Directorul departamentului ProGraphics din cadrul Epson Europe.

“Scopul nostru este să demonstrăm că noile tehnologii accesibile pot crea noi oportunităţi de afaceri în industria vestimentară din întreaga Europă”, a adăugat Duncan Ferguson.

Epson 'Design to Garment' 3D garment simulationConceptul denumit “Simulate, Print and Go” a fost integrat de German Institute for Textile and Fibre Research (DITF), cel mai mare centru de cercetare din domeniul textilelor din Europa, împreună cu ErgoSoft şi Assyst. Pentru faza inițială a proiectului, Epson a colaborat şi cu Deutsches Mode Institute (DMI), institutul de modă din Germania care produce diagrame de culori pentru a ajuta designerii vestimentari să pregătească cele mai potrivite culori de sezon. Aceste diagrame sunt incluse în aplicaţia ColorDigital, care ajută designerii să creeze colecțiile fiecărui sezon.

Modelele sunt produse cu ajutorul Human Solutions/assyst Pattern Design Software –  cad.assyst – care importă datele privind mărimea purtată de clienţi cu ajutorul unui scanner corporal sau alegând din tabele măsurile predefinite. Modelele sunt apoi integrate în aplicaţia Vidya 3D, care le permite designerilor să verifice virtual mărimea și design-ul hainelor, stabilind produsul final.

AplicaţiaHuman Solutions’ iSize foloseşte date despre măsurile purtate de locuitorii ţărilor din Europa, America şi Asia pentru a adapta creaţiile în mod automat la dimensiunile şi măsurile specifice pentru diferite pieţe.

Imprimantele de format mare Epson au un rol esențial în cadrul procesului de producție. În prima etapă, imprimanta Epson Stylus Pro 4900, cu accesoriul EFI Fiery XF RIP, realizează cauciucarea precisă a culorii și modelelor pe materialul textil. Imprimanta folosește 11 culori și  printează cu o lăţime maximă de 17 inch, redând o paletă extinsă de culori pentru a evidenția nuanţele, umbrele şi cele mai fine detalii.

În a doua etapă, produsele finale sunt imprimate prin sublimare cu ajutorul celei mai noi imprimante de la Epson, SureColor SC-F7100, folosind aplicaţia Ergosoft Professional RIP. Această imprimantă fiabilă şi versatilă, cu o lăţime de 64-inch, are la bază noul cap de printare Epson PrecisionCore TFP. În combinaţie cu cernelurile Epson UltraChrome DS tehnlogia asigură culori vii şi imprimeuri detaliate cu o viteză de 58m2/oră. Această imprimantă accesibilă le oferă specialiştilor în sublimare flexibilitate şi o rată de productivitate crescută, fiind soluţia ideală pentru cei care vor să-şi extindă afacerile cu noi servicii de personalizare rapidă a articolelor vestimentare şi sportive.

Nu în ultimul rând, folosind procesul de transfer termic, printurile sunt aplicate pe textile Schöller cu ajutorul unei prese HeatJet 70 EVO3 Calendar şi sunt fixate în ţesătură folosind utilajul special Nucleus Ultrasonic.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.