Sunt sigură că aţi auzit toţi despre Elisabeta de Wittelsbach, cunoscută mai ales sub numele Sissi, (n. 24 decembrie 1837, München – d. 10...
image_Galeriebild (1)Sunt sigură că aţi auzit toţi despre Elisabeta de Wittelsbach, cunoscută mai ales sub numele Sissi, (n. 24 decembrie 1837, München – d. 10 septembrie 1898, Geneva), soția împăratului Franz Joseph al Austriei. O femeie frumoasă, faima frumuseţii sale ajungând până în Orient, iubitoare a naturii, nonconformistă, o diplomată excelentă, însă cu o viaţă de familie marcată de o serie întreagă de tragedii.

Pe 24 aprilie 2014, Muzeul Sissi, situat în fosta reședință a familiei von Habsburg, Wiener Hofburg, a sărbătorit zece ani de la inaugurarea expoziției de haine originale ce au aparținut împărătesei Elisabeth.

Până la finalul acestui an, turiştii sunt aşteptaţi – cu ocazia celei de-a zecea aniversări a muzeului vienez – în apartamentele imperiale din Hofburg în care sunt expuse piese deosebite, din garderoba împărătesei Sissi. Expoziția Mătase – Dantelă – Hermină prezintă obiecte textile de valoare ale împărătesei Elisabeth: două rochii, un peignoir, un halat, un compleu din hermină, albituri și accesorii.

Printre obiectele expuse se află o rochie cumpărată în 2012 de la casa de licitații Hermann Historica. Aceasta se afla în proprietatea ginerelui împărătesei Elisabeth, fiind împachetată într-o cutie insignifiantă, alături de alte accesorii și suveniruri din moștenirea lui Sissi.

Expoziția jubiliară din 2014, de la muzeul vienez Sissi, a debutat pe 24 aprilie, aniversarea nunții împărătesei Elisabeth și a împăratului Franz Joseph, și se va încheia pe 24 decembrie, ziua de naștere a celei care a fost Elisabeth de Austria.

Muzeul Sissi deschis în 2004 a devenit de-a lungul anilor una din cele mai apreciate atracții turistice din Viena. Acesta pune în lumină, într-un mod plin de sensibilitate, viața împărătesei, prezentând atât mitul Sisi, cât și date științifice referitoare la persoana acesteia. Muzeul adună circa 300 de exponate originale. Muzeul Sissi, renovat în 2009, a fost vizitat de la deschidere și până acum, de peste șase milioane de vizitatori.

sissi image_Galeriebild (2) sissi  muzeu image_Galeriebild Empress_Elisabeth_of_Austria,_1864

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.