Astăzi, valoroasa violonistă Ioana Cristina Goicea (21 de ani) va susţine Concertul pentru vioara de J. Brahms în compania reputatei Orchestre Simfonice Kunitachi, care reuneşte...

Ioana Cristina GoiceaAstăzi, valoroasa violonistă Ioana Cristina Goicea (21 de ani) va susţine Concertul pentru vioara de J. Brahms în compania reputatei Orchestre Simfonice Kunitachi, care reuneşte cei mai buni instrumentişti din Japonia, sub bagheta dirijorului Yuki Miyagi.

Concertul va avea loc la Tokyo, în sala de concerte a Colegiului de Muzică Kunitachi.

Ioana Goicea a fost invitată ca solistă a acestui concert în urma câştigării premiului I la vioara în cadrul Concursului Johannes Brahms, desfăşurat in luna septembrie, 2013, la Pörtschach – Austria.

Potrivit classicsforpleasure.ro, Ioana a inceput studiul viorii de la varsta de patru ani, cu bunicul sau, Aurelian Anghelescu, profesor de vioara. Din 2007 a beneficiat si de indrumarea maestrului Stefan Gheorghiu, urmand apoi studii la Academia de Muzica si Teatru din Rostock, Germania, cu maestrul Petru Munteanu. A continuat studiile cu maestra Mariana Sarbu, la Academia de Muzica Felix Mendelssohn Bartholdy din Leipzig.

Ioana, violonista

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.