Producătorul american de electronice Apple, unul dintre cei mai mari jucători din tehnologie, şi-a anunţat recent rezultatele înregistrate în cel de-al doilea trimestru al...
appleProducătorul american de electronice Apple, unul dintre cei mai mari jucători din tehnologie, şi-a anunţat recent rezultatele înregistrate în cel de-al doilea trimestru al anului financiar 2013-2014, şi se pare că gigantul din Cupertino este din nou pe val.

iPhone-ul a ridicat şi în acest trimestru veniturile Apple, compania livrând cu 6,3 milioane de smartphone-uri mai mult comparativ cu perioada similară a anului fiscal anterior.

În acelaşi timp, tabletele nu s-au mai numărat printre preferatele fanilor brandului american, compania fondată de Steve Jobs având vânzări mai mici cu 2 milioane pe segmentul iPad-urilor.

Chiar şi aşa, Apple a raportat venituri de 45,6 miliarde de dolari şi un profit net de 10,2 miliarde de dolari, peste cele din al doilea trimestru din 2013 şi peste cele estimate iniţial de analişti şi de oficialii companiei.

În ceea ce priveşte decodorul Apple TV, oficialii companiei au raportat faptul că vânzările acestuia au atins pragul de 20 de milioane de unităţi până în acest moment.

Cifre cheie:

  • 44 de milioane de iPhone-uri vândute, comparativ cu 37,4 milioane de unităţi în perioada similară a anului trecut
  • 16 milioane de iPad-uri livrate, faţă de cele 18,1 milioane de anul trecut
  • 4 milioane de Macbook-uri, la fel ca în trimestrul al doilea al lui 2013

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.