Bucurie mare! În urmă cu câteva minute am primit invitația pentru vizionarea de gală a noului film The Amazing Spider-Man 2 / Uimitorul Om-Păianjen 2....

spiderman_2014Bucurie mare! În urmă cu câteva minute am primit invitația pentru vizionarea de gală a noului film The Amazing Spider-Man 2 / Uimitorul Om-Păianjen 2. Până când va intra în cinematografe (filmul este adus de InterComFilm Distribution) vreau să va ofer doar câteva detalii fără a vă strica plăcerea de a-l vedea.

După cum se ştie, cel mai important conflict al Omului-Păianjen a fost dintotdeauna cu el însuşi: lupta dintre îndatoririle obişnuite ale lui Peter Parker şi responsabilităţile ieşite din comun ale Omului-Păianjen. Însă lupta cea mai mare este abia pe cale să înceapă.

E grozav să fii Spider-Man! Iar pentru Peter Parker (interpretat de Andrew Garfield), nimic nu e mai minunat decât să sară de pe un zgârie-nori pe altul, să fie considerat un erou şi să aibă o iubită ca Gwen (interpretată de Emma Stone). Dar toate acestea au un preţ: Spider-Man e singurul care îşi poate proteja concetăţenii şi New York-ul de indivizii rău-intenţionaţi şi periculoşi care ameninţă oraşul. De data aceasta, el are de înfruntat un adversar mult mai puternic decât el, pe nume Electro (interpretat de Jamie Foxx). Odată cu reapariţia vechiului său prieten, Harry Osborn (Dane DeHaan), Peter realizează că toţi duşmanii săi au un punct în comun: laboratoarele OsCorp.

Columbia Pictures prezintă The Amazing Spider-Man 2/ Uimitorul Om-Păianjen 2, o producţie Marvel Entertainment /Avi Arad/Matt Tolmach, în regia lui Marc Webb. Scenariul este semnat de Alex Kurtzman, Roberto Orci şi Jeff Pinkner. Subiectul este realizat de Alex Kurtzman, Roberto Orci, Jeff Pinkner şi James Vanderbilt, după benzile desenate create de Stan Lee şi Steve Ditko. Producătorii filmului sunt Avi Arad şi Matt Tolmach, iar producători executivi E. Bennett Walsh, Stan Lee, Alex Kurtzman şi Roberto Orci.

Imaginea este semnată de Dan Mindel, scenografia de Mark Friedberg, iar montajul de Pietro Scalia. Efectele speciale sunt realizate de Sony Pictures Imageworks Inc., sub supervizarea lui Jerome Chen. Costumele sunt create de Deborah L. Scott, iar coloana sonoră este compusă de Hans Zimmer şi The Magnificent Six, împreună cu Pharrell Williams şi Johnny Marr. Din distribuţie mai fac parte: Campbell Scott, Embeth Davidtz, Colm Feore, Paul Giamatti şi Sally Field.

“Mi-am dorit ca acest al doilea film să fie mai vesel, mai amuzant decât primul.”, spune regizorul Marc Webb. “Am vrut să surprind hazul înnăscut pe care îl are acest personaj, care reiese clar din benzile desenate. Este unul dintre motivele pentru care lumea îl iubeşte pe Omul-Păianjen.”

Din păcate, pentru Peter nu e vorba numai despre joacă şi amuzament. Promisiunea pe care a făcut-o de a proteja New York-ul şi pe locuitorii săi îl va arunca direct în vizuina duşmanului – OsCorp, cea mai puternică şi mai importantă companie din New York. “OsCorp a fost înfiinţată într-un singur scop: acela de a-l ţine în viaţă pe preşedintele său, Norman Osborn, care suferă de o boală nemiloasă. Toate fondurile companiei au fost dirijate spre departamentul de proiecte speciale, în care stau ascunse o mulţime de cercetări secrete cu rezultate dezastruoase pentru restul omenirii.”, explică Webb.

Realizatorii nu au scăpat din vedere faptul că Peter, adolescentul din spatele măştii, este cel care îl face pe Omul-Păianjen aşa cum este. “În postura de Om-Păianjen, Peter luptă împotriva criminalilor, îi sancţionează pe huligani, face dreptate celor oropsiţi – toate acestea zburând şi sărind de pe un zgârie-nori pe altul – însă ca Peter Parker, problemele sale sunt mult mai obişnuite. Peter este un adolescent îndrăgostit. Atunci când Gwen are ocazia să-şi împlinească visul de o viaţă, Peter este pus în faţa unui adevăr binecunoscut: acela că, uneori, cea mai mare dovadă de iubire pe care o putem da fiinţei iubite este s-o lăsăm să plece.”, continuă Webb.

“Ca şi până acum, Peter Parker se străduie să împace cele trei ipostaze ale sale – de adolescent, de îndrăgostit şi de super-erou – crezând că le poate face pe toate. Însă viaţa înseamnă alegeri şi compromisuri. În acest film, evenimentele evoluează astfel încât Peter e nevoit să facă nişte alegeri majore, ale căror consecinţe nu le poate controla.”, adaugă producătorul Matt Tolmach.

Producătorii au încredinţat sarcina scenariului unui trio format din: Alex Kurtzman, Roberto Orci şi Jeff Pinkner. Avi Arad este de părere că cei trei aduc o nouă vitalitate întregii poveşti. “Filmul acesta este diferit de cele de până acum – ca anvergură, ca intensitate şi, cel mai important, ca umanitate. Cei trei au creat o poveste umană, de iubire şi speranţă, în care ne regăsim cu toţii.”, explică Arad. “Cea mai importantă temă a filmului este relaţia dintre Peter şi Gwen.”, adaugă regizorul.

UIMITORUL OM-PĂIANJEN 2

( THE AMAZING SPIDER-MAN 2 )

IMAX, 2014, color, ecran lat, 142 min.

Premiera: 2 mai 2014

ANDREW GARFIELD

EMMA STONE

JAMIE FOXX

DANE DeHAAN

PAUL GIAMATTI

SALLY FIELD

CAMPBELL SCOTT

EMBETH DAVIDTZ

COLM FEORE

scenariul: ALEX KURTZMAN   ROBERTO ORCI & JEFF PINKNER

subiectul: ALEX KURTZMAN   ROBERTO ORCI

JEFF PINKNER & JAMES VANDERBILT

după benzile desenate create de Stan Lee şi Steve Ditko

producători: AVI ARAD & MATT TOLMACH

producători executivi: E. BENNETT WALSH   STAN LEE

ALEX KURTZMAN & ROBERTO ORCI

muzica: HANS ZIMMER & THE MAGNIFICENT SIX

regia: MARC WEBB

DISTRIBUIT DE INTERCOM FILM DISTRIBUTION

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.