Workshopul de arhitectură parametrică, Architecture in Fashion, 21-27 aprilie 2014 – o experienţă propusă de echipa şcolii Parametrica . ARIAN HAKIMI NEJAD,...

Architecture in fashion 1, 2012, Bucuresti (3)Workshopul de arhitectură parametrică, Architecture in Fashion, 21-27 aprilie 2014 – o experienţă propusă de echipa şcolii Parametrica [digi fab school]. ARIAN HAKIMI NEJAD, Arhitect Zaha Hadid Architects Londra – invitat special.

Pantofii, rochiile, cămăşile, bijuteriile şi alte fashion items pe care le purtăm zi de zi vorbesc despre noi. Sunt un extenso al personalităţii noastre. Lumea evoluează, iar moda devine şi mai fascinantă, reuşind să introducă în procesul de design tehnologii prin care piesele vestimentare înţeleg şi se pliază şi mai bine pe corpul uman, creând altă experienţă odată ce sunt purtate.

De ce arhitectura în modă? Pentru că poate să exprime la fel de bine la scară mica ceea ce exprimă la scară mare. Pentru că îi permite să testeze lucruri. Pentru că micul reflectă marele, aşa cum şi moda face parte, fără să vrea, din gândul mai mare arhitectural.

In Architecture in Fashion se vorbeşte, în primul rând, despre PROCESUL DE DESIGN

Dar nu doar despre modă sau arhitectură este vorba, ci despre procesul de design care poate fi la fel de bine aplicat şi în alte zone ale designului sau alte domenii. Îţi formează o gândire ce poate străbate uşor orice fel de proiect de design.

Workshopul a fost gândit pentru fashion şi product designeri, arhitecţi, dar şi pentru specialişti din domenii conexe. Studenţi sau profesionişti

Dacă eşti fashion designer, cu siguranţă vei fi uimit cât de versatil poate deveni procesul de design şi te vei îndrăgosti de complexitatea formelor şi a înţelesurilor pe care noile tehnologii le pot da conceptelor tale. Dacă eşti arhitect, te vei îndrăgosti de scara mică la care poţi să îţi pui în practică schiţele. Echipa Parametrica se adrezează şi inginerilor, programatorilor, scenografilor sau pur si simplu celor intersaţi de procesul de design.

Thinking outside the box, experiment, 3D PRINTING, laser cutting

Workshopul propune experimentarea atât a ceea ce înseamnă fabricaţia low-tech, cât şi cea high tech. În primă fază învăţăm ce înseamnă să pliem sau să cutăm materialul, alegând un “primitiv”, pe care mai apoi îl vom simula cu ajutorul programelor Grasshopper şi Rhinoceros. După mai multe experimente şi după feedback-ul trainerilor, vom alege un PROTOTIP pe care să îl construim şi pe care să îl prezentăm, în ultima zi, în faţa juriului.

Printarea tridimensională este posibilă pe toată perioada workshopului, fiind susţinută de cei de la ROBOFUN. Le place să cerceteze şi să susţină educaţia. Toate acestea nu puteau fi posibile fără susţinerea EL-MONT, INFOPRESS GROUP, UMBRELLA HOSTEL, FABLAB BARCELONA, ADOBE, IAAC, RHINOCEROS, care au sprijinit Parametrica încă de la începutul şcolii.

Cum arată experienţa?

  • Experimentăm şi învăţăm pas cu pas procesul de design pentru realizarea item-urilor fashion
  • Lucrăm alături de participanţi din alte ţări, cu experienţă diversă
  • Suntem îndrumaţi de specialişti aflaţi la cea de-a treia ediţie a Architecture in Fashion. ARIAN HAKIMI NEJAD, arhitect Zaha Hadid Arhitects, partener Parametrica [digi fab school] şi invitatul special, este specializat în design computaţional, fiind îndrumător al multor workshopuri la nivel international. DIANA NITREANU, arhitect Laboratorul de Arhitectură, partener Parametrica [digi fab school], este unul dintre cei trei traineri oficial Rhinoceros din România.
  • Putem experimenta pe toată perioada workshopului 3D printingul
  • Ducem la bun sfârşit un prototip, care va fi ulterior promovat cu ajutorul partenerilor media.

Architecture in fashion 1, 2012, Bucuresti (3)

Architecture in fashion 2, Teheran, Iran (10)

Architecture in fashion 2, Teheran, Iran (7)

Architecture in fashion 1, 2012 (1)

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.