Operatorul de sateliţi SES, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa internaţională de profil, anunță că furnizorul de servicii de comunicaţii la bord...
Gogo_Inflight_LogoOperatorul de sateliţi SES, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa internaţională de profil, anunță că furnizorul de servicii de comunicaţii la bord Gogo a inaugurat primul serviciu de conectivitate transatlantică folosind capacitate pe satelit de la SES.

În urmă cu aproximativ un an, cele două companii au semnat contracte pentru capacitate pe satelit şi asistenţă la sol, având ca obiectiv furnizarea continuă a serviciilor de internet de mare viteză pasagerilor care călătoresc cu avionul deasupra SUA, regiunii Oceanului Atlantic şi Europei.

New trends: Gogo testează o aplicaţie care va permite convorbirile telefonice în timpul zborurilor

Serviciul Gogo furnizat la bord în bandă Ku se bazează pe trei vehicule SES. Satelitul SES-1 oferă acces la serviciul Gogo de internet de mare viteză pasagerilor care zboară deasupra SUA, în timp ce satelitul SES-6 cu puternicele sale unde de mobilitate asigură o acoperire fără întreruperi deasupra Atlanticului de Nord, iar SES-4 deserveşte Europa. Cei trei sateliţi au avut un rol esenţial în asigurarea conectivității pasagerilor de pe cursele transatlantice la internetul de mare viteză oferit pentru prima dată de Gogo pe o asemenea rută.

„Gogo a intrat acum pe prestigioasa piaţă a transportului aerian internaţional, având alături compania SES. Pentru noi, primele zboruri transatlantice reprezintă începutul unui serviciu nou şi atrăgător pe una dintre cele mai frecventate rute aeriene din lume,” a declarat Michael Small, preşedinte şi CEO al Gogo. „Dincolo de acest reper istoric, am contractat capacitate la bordul unui trio de sateliţi SES bine poziţionaţi şi fiabili pentru a asigura acea acoperire de care au nevoie companiile aeriene partenere pentru a face faţă cererii tot mai mari a pasagerilor de acces la internet de mare viteză în timpul zborului.”

„Pasagerii aflaţi la bordul zborurilor transatlantice inaugurale Gogo sunt adevăraţi pionieri în mobilitate, dovada clară că internetul de mare viteză a trecut dincolo de bariera cerului,” a spus John Matlaga, Vicepreşedinte, Sales North America Enterprise, SES. „Gogo a intrat pe piaţa de transport aerian internaţional deasupra SUA, Atlanticului şi Europei cu SES. Suntem onoraţi să jucăm un rol atât de important în promovarea acestei inovaţii în transportul aerian global.”

SES este un important operator de sateliţi de talie mondială cu o flotă de 56 de sateliţi geostaţionari. Compania oferă servicii de comunicaţii prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de conţinut şi servicii de internet, operatorilor de reţele mobile şi fixe, precum şi organizaţiilor comerciale şi guvernamentale din întreaga lume.

SES (NYSE Bursa de valori Euronext Paris şi Luxemburg: SESG) deţine participaţii în Ciel din Canada şi QuetzSat din Mexic, precum şi o participaţie strategică în compania de infrastructură pentru sateliţi O3b Networks, recent înfiinţată.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.