KISELEFF Development, companie cu acționariat românesc, care a achiziționat de curând terenul unde a funcționat fabrica de bere Grivița, va demara în această perioadă lucrările...

KISELEFF DevelopmentKISELEFF Development, companie cu acționariat românesc, care a achiziționat de curând terenul unde a funcționat fabrica de bere Grivița, va demara în această perioadă lucrările de demolare și curațare a zonei pentru a face loc unui nou proiect imobiliar ce va conserva parte din clărilie istorice aflate pe acest plot de teren. 

Ansamblul imobiliar constă într-un proiect de birouri clasă A,  un centru comercial, precum și dintr-o piațetă, spații verzi și trei clădiri (orzăria, mălțăria și pavilionul administrativ) care vor fi conservate și vor păstra arhitectura originală. În aceste trei construcții va funcționa o zonă de entertainment cu cafenele, terase, restaurante și o berărie. Odată cu demararea lucrărilor de demolare, întreaga zonă unde nu se mai desfășoară activități de 9 ani de zile și care în prezent este un focar de infecție, va fi curățată.

Investiția pentru ridicarea noului proiect se ridică la 40 de milioane EUR”, explică  Ionuț Dumitrescu, Managing Director, Element Development, societatea care se ocupa de dezvoltarea proiectului. Acesta a adăugat: „Prin proiectul nostru ne propunem să valorificăm potențialul imobiliar al terenului și, în același timp, să redăm bucureștenilor un loc istoric prin conservarea unor clădiri cu valoare de patrimoniu”.

Proiectul va fi livrat în 3 faze, inițial vor fi demarate lucrările pentru reabilitarea clădirilor istorice, urmând construcția proiectului de birouri și a centrului comercial. Arhitectura proiectului de birouri este semnată de către Vladimir Arsene, WESTFOURTH ARHITECTURE,  de numele căruia se leagă importante proiecte locale si internationale, dintre care menționăm: Europe House, Charles de Gaulle Tower, Sema Parc, turnurile City Gate de la Romexpo, Ambasada statului Kuweit și a Canadei din București, sediul primăriei orașului Ușak din Turcia, clădirea Pestlya din Kiev, sau centrul comercial Gloria Plaza din Kharkov, Ukraina.

Demararea lucrărilor de demolare și contrucție aduce beneficii economice prin crearea de noi locuri de muncă, astfel că peste 1.000 de muncitori vor lucra la noul șantier. Odată finalizat proiectul imobiliar, se estimează că vor fi create alte câteva sute de locuri de muncă.

Compania a fost înființată de Ionuț Dumitrescu, un om de afaceri cu o vastă experiență în domeniul imobiliar. În perioada 1997-2007 a dezvoltat firma de consultanță Eurisko, care a fost vândută în februarie 2008 către CB Richard Ellis, liderul mondial mobiliar. După această tranzacție s-a focusat pe businessul de dezvoltare imobiliară prin achiziția de terenuri, construcția și vânzarea proiectelor. Un astfel de proiect este HQ Victoriei, o clădire de birouri în suprafață de 9.000 mp, finalizată în 2009 în zona Pța. Victoriei și care în 2012 a fost vândută către fondul de investiții Zeus Capital.

KISELEFF Development2

KISELEFF Development

KISELEFF Development3

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.