Celebrul brand de imbracaminte si incaltaminte VANS anunta lansarea primului magazin “concept-store” din Romania! Situat la parterul centrului comercial AFI Palace Cotroceni, pe o...

vans-vitrinaCelebrul brand de imbracaminte si incaltaminte VANS anunta lansarea primului magazin “concept-store” din Romania! Situat la parterul centrului comercial AFI Palace Cotroceni, pe o suprafata de 60 de m2, acesta gazduieste o selectie “über-cool” de haine, incaltaminte si accesorii.

VANS se adreseaza trendsetterilor, coolhunterilor, celor care sunt pasionati de cultura urbana si celor care isi doresc sa transmita prin tinutele lor o “relaxare” studiata, fara sa renunte insa la confort si calitatea produselor. O forta globala in industria de action sport, VANS este preferatul practicantilor de skate, surf, snowboard si BMX, din toata lumea, atat in privinta incaltamintei, imbracamintei, accesoriilor sportive si a echipamentelor de protectie, cat si a pieselor vestimentare de zi cu zi. Este vorba despre acei oameni indrazneti si liberi, din orasele moderne care reusesc sa desfiinteze conventiile si regulilor citadine, transformand orasul intr-un teren de joaca urias.

Compania a fost infiintata in 1966 in California, de catre fratii Paul Van Doren si James Van Doren, Gordon Lee si Serge D’Elia, sub numele Van Doren Rubber Company cu scopul de a manufactura si de a vinde incaltaminte sport catre consumatorii finali. In prima zi, magazinul a vandut 12 perechi de pantofi Authentic.

vans-classicsIn 1970, brand-ul a devenit foarte popular in randul skaterilor din California, doi dintre acestia (Tony Alva si Stacy Peralta) aducandu-si contributia la realizarea design-ului pantofilor Era. Acest model de pantof a devenit preferatul tinerei generatii de skateri, din acea vreme. In 1976, cu ajutorul unor practicanti de BMX, a fost introdus modelul Slip-On care si-a castigat rapid popularitatea in sudul Californiei.

In anii ’80, compania a inceput sa produca incaltaminte dedicata practicantilor de wakeboarding, motocross, surfing, intrand intr-o competitie directa cu marile companii producatoare de echipamente sportive. Totodata, pantofii VANS au castigat teren la Hollywood, dupa ce Sean Penn a purtat modelul Slip-On in filmul “Fast Times at Ridgemont High”. In anii ’90, compania a inceput sa sponsorizeze numeroase activitati sportive si competitii de skateboarding, iar in 1998 VANS a inaugurat primul Skate Park indoor in Orange County.

In 2001, prestigioasa revista Forbes a numit VANS drept “America’s Best Small Companies”, recunoscand valoarea acestui brand. In 2004, compania a introdus serviciul de personalizare a celor mai cunoscute modele de incaltaminte: Era, Slip-On, Old Skool, Authentic Lo-Pro si 16 Vulcanized.

In Romania, VANS colaboreaza cu skaterii Banzy si Adrenalina, snowboarderul Petty, Alin Moldovan si Jula Raul (BMX), Ska-nk, Freaquency si Les Elephants Bizzares.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.