30 de elevi, din peste 15 județe din țară, absolvenți ai programului național Leadership Autentic, dezvoltat de Fundația LEADERS cu susținerea Ministerului Educației Naționale,...
scoala altfel30 de elevi, din peste 15 județe din țară, absolvenți ai programului național Leadership Autentic, dezvoltat de Fundația LEADERS cu susținerea Ministerului Educației Naționale, vor fi profesori pentru 500 de tineri.

Astfel, aceștia își vor pune în aplicare aptitudinile de lider, coordonând peste 20 de proiecte în săptămâna intitulată „Să știi mai multe, să fii mai bun – Școala Altfel”.  Cei 30 de inițiatori ai proiectelor propun o metodă de învățare bazată pe exerciții practice și pe încurajarea interacțiunii cu profesorii în cadrul orelor de curs.

Printre proiectele pe care aceștia le vor dezvolta se numără de exemplu “Leadership Autentic Junior,” care are drept scop familiarizarea elevilor de gimnaziu cu privire la conceptele de leadership, realizarea unor exerciții de comunicare și conștientizarea importanței implicării în activități extrașcolare.

„Continuăm să susținem o altfel de dezvoltare personală și profesională a tinerilor, realizând programe de leadership care vin în completarea educației formale. Și anul acesta am optat să aducem 30 de elevi, ambasadori ai Leadership Autentic, cu aptitudini demonstrate de lider, la „Săptămâna Altfel”. Suntem încântați pentru că obsevăm un interes din ce în ce mai mare al elevilor, părinților acestora dar și al cadrelor didactice, pentru astfel de inițiative”, a declarat Adina Ghiță, Program Director Leadership Autentic.

“Pentru săptămâna „Școala Altfel” am propus proiectul „Liderul poți fi chiar tu!”. Acesta se va desfășura în 3 licee: Colegiul Național „ Gh. Roșca Codreanu”- Bârlad, Colegiul Național „Cuza Vodă”, Huși și Liceul Mihail Kogalniceanu – Vaslui. Abia aștept să împărtășesc tinerilor ceea ce am învățat în cadrul cursului Leadership Autentic. Consider că educația în materie de leadership îi ajută pe aceștia să își descopere potențialul și totodată să îl valorifice.” – a declarat Iustina Tătaru, Ambasador Leadership Autentic.

Orașele în care se vor desfășura proiectele sunt: București, Bacău, Bârlad județul Vaslui, Bolintin Vale județul Giurgiu, Câmpina, Hârșova județul Constanța, Iași, Moinești județul Bacău, Moreni județul Dâmbovița, Ploiești, Urlați județul Prahova, Panciu județul Vrancea, Buzău, Bustuchin  județul Gorj, Ianca județul Brăila, Motru județul Gorj, Pitești, Ploiești și Sibiu.

Fundația LEADERS își propune să fie cea mai puternică sursă de idei și oameni valoroși din România. Programele LEADERS sunt adaptate tuturor celor care doresc să se dezvolte, indiferent de vârstă sau nivelul de experiență, sunt inovatoare ca metodologie și tematică, sunt flexibile, incluzând și module în interval de timp scurt și sesiuni de durată mai lungă. Printre cele mai importante inițiative ale Fundației LEADERS se numară Leadership Autentic, LEADERSSchool, LEADERS Education și LEADERSAcademy.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.