Panasonic a anunţat noua gamă VIERA 4K Ultra HD disponibilă în Europa – AX800, alături de modelul Full HD, AS800, ce combină fucţiile „Beyond...
Panasonic VIERA TX-65AX800E FrontPanasonic a anunţat noua gamă VIERA 4K Ultra HD disponibilă în Europa – AX800, alături de modelul Full HD, AS800, ce combină fucţiile „Beyond Smart” cu o calitate impresionantă a imaginii şi design de ultimă generaţie.

În plus, ca urmare a fuziunii departamentelor Plasmă şi LED LCD, modelele AX800 vor fi primele televizoare 4K UHD care vor profita de o calitate nemaiîntâlnită a imaginii, know-how câştigat de Panasonic prin dezvoltarea televizoarelor cu plasmă.

Seria AX800 este disponibilă în negru sofisticat şi cu o gamă variată de ecrane de 50, 58 şi 65 inchi. În plus, AS800 este disponibil în varianta titanium metal şi ecrane de 47, 55 şi 60 inchi. Panasonic a anunţat de asemenea şi disponibilitatea din toamnă a seriei AX900 4K Ultra HD. Pentru o experienţă superioară, AX900 oferă un panel superior, cel mai înalt grad de contrast (local dimming) şi un procesor puternic. AX900 reprezintă dovada a calităţii imaginii 4K cuprinsă într-un design modern.

Calitatea imaginii 4K Ultra HD

Modelele Panasonic Ultra HD (UHD) 4K din seria AX800 oferă o experienţă cinematografică  intensă, fara precedent. Cu o rezoluţie UHD de 3,840 x 2,160 pixeli, de patru ori mai muţi pixeli decât un model Full HD, modelele AX800 se remarcă printr-o calitate superioară a imaginii, prezentând fiecare nuanţă în detalii perfecte. Chiar şi filmele în 2D şi 3D oferă o experienţă mai intensă şi reală ca până acum.

Procesorul seriei AX800, Hexa Processing Engine PRO, alături de tehnologia avansată de procesare şi redarea inovativă a imaginii, maximizează calitatea imaginii atât pentru conţinut 4K cât şi pentru conţinut creat pentru rezoluţii mai mici de atât. Alături de funcţia 2000Hz Back Light Scanning (BLS) şi de motorul 4K Intelligent Frame Creation’, AX800 garantează o claritate de excepţie a imaginii, chiar şi în cazul imaginilor aflate în mişcare rapidă.

Tehnologia de ultimă generaţie Local Dimming PRO disponibilă pentru AX800 oferă o excelentă reducere a intensităţii luminii pentru a creşte performanţa contrastului şi a genera imagini dinamice prin culori negre intense şi albe, ultra-strălucitoare. Sistemul pune la dispoziţie detalii adiţionale atât în zonele întunecate cât şi în cele strălucitoare, analizând şi optimizând imaginile individuale în timp real. Astfel, contrastul oferit de AX800 va fi deosebit şi va pune în evidenţă calitatea surprinzătoare a imaginii.

Conţinut 4K la îndemână

AX800 este televizorul perfect pentru conţinutul 4K Ultra HD la rezoluţii de 3,840 x 2,160 pixeli. Seria este echipată cu noul port HDMI 2.0, compatibil cu High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) 2.2 Protocol, ce permite conţinutului 4K să poată fi transmis într-un ritm crescut de cadre. Prin semnalele transmise de 60 de cadre pe secundă, AX800 reprezintă alegerea perfectă pentru consumatorii ce caută nivelul superior în home entertainment dar şi pentru profesionişti, cei care lucrează în studiouri TV mici şi pentru care calitatea imaginii este obligatorie.

În plus, faţă de portul HDMI 2.0, AX800 este echipat cu un terminal DisplayPort care transmite semnale 4K la 50/60Hz, fără a reduce culoarea sau perfomanţa redării cadrelor. Împătimiţii jocurilor video pot conecta foarte uşor PC-ul prin DisplayPort 60p şi se pot bucura de cele mai noi jocuri video la detalii incredibile şi cu o claritate foarte mare a mişcării. Scalarea avansată facilitează redarea filmelor  la o claritate foarte mare în format HD Blu-Ray.

Pasionaţii de fotografie se pot bucura de funcţia 4K Photo Viewer sau prin cea 4K Swipe & Share, disponibile prin Panasonic Remote 2 App, prin intermediul tabletei sau a smartphone-ului. Televizoarele 4K UHD permit de asemea redarea videclipurilor 4K prin USB sau cardul SD, fiind compatibile cu formatul HEVC (High Efficiency Video Codec).

Browser-ul 4K îmbunătăţeşte paginile web, iar prin intermediul canalului Panasonic 4K utilizatorii pot accesa conţinut video 4K.

Opţiuni flexibile de conectare

Noua serie superioară de televizoare VIERA, AX800 şi AS800 sunt dotate cu o serie de semnale prin intemediul cărora se poate accesa conţinut de oriunde. Prin intermediul funcţiei Twin HD tuner se pot recepţiona separat două programe HD prin cablu, prin satelit sau DVB-T şi iar unul dintre acestea se poate înregistra în paralel pe un hard drive extern USB. Puteţi urmări un program TV care a fost înregistrat anterior în timp ce înregistraţi un altul sau urmăriţi o înregistrare live în timp ce înregistraţi un al doilea program şi îl trimiteţi pe tabletă sau smartphone. În plus, toate modelele VIERA sunt echipate cu două sloturi Common Interface Plus, prin care se pot decoda sau urmări simultan două canale TV preplătite. Pentru mai multe posibilităţi de entertainment HbbTV conectează programele clasice la internet, funizând astfel informaţii suplimentare, cât şi galerii media ale altor funizori. Cu Wi-Fi integrat şi capabilităţi DLNA puteţi naviga pe internet, accesa numărul mare de aplicaţii şi puteţi beneficia de conţinut multimedia, muzică, filme, stocate pe dispozitive  media sau USB.

Caracteristici inteligente pentru o utilizare uşoară

Având caracteristici noi precum my Stream, Info Bar, TV Anywhere şi Remote Sharing, gama superioară 2014 VIERA oferă un nivel al divertismentului TV deosebit.

Panasonic VIERA TX-60AS800E FrontMy Stream, disponibilă atât pentru modelele AX800 cât şi AS800, redefineşte experienţa vizionării TV. Serviciul pune la dispoziţie canale individualizate cu conţinut personalizat pentru toţi membrii familiei, agregat din surse diverse. Utilizatorul are acces la filme şi emisiuni TV transmise prin cablu, terestru sau Video on Demand (VOD), în funcţie de preferinţele de vizionare. Astfel, conţinutul dorit este disponibil fără a pierde timp pentru căutarea lui. Înregistrări, filme, fotografii sau clipuri video online, vor fi incluse acum în interfaţa my Stream.

Utilizând noul “My Button” de pe telecomanda televizorului sau prin intermediul aplicaţiei Panasonic TV Remote 2, se poate construi un profil personalizat. Apăsarea butonului atenţionează televizorul că utilizatorului îi place conţinutul vizionat în acel moment şi, folosind metadatele programului şi algoritmi avansaţi, va prezenta recomandări suplimentare.

Tehnologia de recunoaştere vocală, disponibilă prin intermediul telecomenzii touchpad şi a aplicaţiei Panasonic TV Remote 2, identifică care dintre membrii familiei utilizează televizorul şi încarcă automat profilul my Stream al acestuia. În plus, interacţiunea vocală inovatoare şi funcţiile de control înţeleg nu doar cuvinte, ci şi fraze întregi. De asemenea, sunt disponibile comenzi vocale integrate suplimentare care permit localizarea conţinutului preferat mai uşor.

Televizor oriunde vă aflaţi

Cu VIERA AX800 şi AS800, nu trebuie să fiţi acasă pentru a accesa conţinut de calitate. Prin intermediul Panasonic Remote 2 App şi prin conexiunea la Panasonic Cloud puteţi viziona programele TV sau filmele pe tabletă sau pe smartphone, indiferent de locul în care vă aflaţi. În cazul în care călătoriţi, funcţia TV Anywhere vă permite să începeţi să urmăriţi un film acasă şi să îl înregistraţi în momnentul în care plecaţi, reluând astfel urmărirea lui în momentul în care ajugeţi la hotel. În cazul în care aţi uitat să porniţi înregistrarea, puteţi face acest lucru prin intermediul Panasonic Remore 2 App.  Niciodată nu a fost mai uşor să împătăşiţi instant cu cei dragi momentele importante – indiferent de locul în care vă aflaţi –  datorită Remote Sharing. Folosind tableta sau smartphone-ul puteţi trimite mesaje, videoclipuri şi fotografii către televizorul de acasă, prin Panasonic Cloud, chiar dacă vă aflaţi pe drum.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.