În primele luni ale acestui an, foarte multe companii care au centre de development şi fac outsourcing în Ucraina şi-au stopat extinderea şi au...
outsourcingÎn primele luni ale acestui an, foarte multe companii care au centre de development şi fac outsourcing în Ucraina şi-au stopat extinderea şi au început să caute parteneri în România, pentru a începe proiectele noi şi  iau în calcul chiar o posibilă relocare a echipelor care au proiecte în derulare.

„Am avut multe întâlniri şi credem că această nouă cerere venită din partea unor companii care vor să-şi mute treptat centrele din Ucraina va duce la dezvoltarea pieţei româneşti de outsourcing în 2014. Singurul avantaj al Ucrainei, în anii anteriori, a fost costul mai redus al serviciilor, cu circa 25%, dar acum instabilitatea politică generează şi o instabilitate a business-ului acolo, le împiedică să-şi facă planuri pe termen mediu şi lung şi descoperă alte noi  avantaje ale celorlalte pieţe mari din regiune, aflate în spaţiu european, precum România şi Polonia: uşurinţa şi siguranţa călătoriilor managerilor lor şi legislaţia unitară privind copyright –ul. România este prima opţiune, pentru că este mai ieftină. Acest  lucru va conduce la un nou val de angajări de specialişti în software în România. Estimăm că la Tellence vom avea nevoie de o mărire a echipei de cel puţin cu 20%, în acest an, ca urmare a acestei cereri noi”

Leo Radu, managing partner Tellence

Legile de copyright din România sunt similare tuturor ţărilor din spaţiul Uniunii Europene, de acolo de unde provin cei mai investitori în outsourcing din Ucraina ce tatonează piaţa românească.

Piaţa de outsourcing din Ucraina este cea mai mare din Europa, fiind estimată la o valoare de aproape 2 miliarde de dolari în 2013, o piaţă care angrenează serviiciile a circa 50.000 angajaţi IT&C.

Rezultate Tellence: creştere de cinci ori a veniturilor din outsourcing în 2013

În 2013, Tellence a înregistrat venituri totale de 6.800.637 lei, în condiţiile în care în 2012 compania a obţinut venituri de 1.242.361 lei, ceea ce înseamnă o majorare spectaculoasă a volumului de activitate.

Printre domeniile în care Tellence a furnizat servicii de outsourcing în România anul trecut se numără cele de telecomunicaţii, securitate şi auto.

Tellence pune la dispoziţia partenerilor săi full-services, de la infrastructura de lucru – spaţii de birouri, personal calificat şi echipamente – până la managementul proiectelor şi controlul calităţii, prin intermediul unui grup de profesionişti în tehnologie, recunoscuţi la nivel internaţional.

Înfiinţată în anul 2011, Tellence este un important furnizor de servicii high-tech de outsourcing, de la punerea la dispoziţie de personal calificat, achiziţia de echipamente şi instalarea lor şi până la managementul proiectelor de software, în sistem integrat.

Tellence activează într-o gamă variată de industrii: telecomunicaţii, media, banking, jocuri on-line, aplicaţii mobile, aplicaţii internet, semiconductori, auto, securitate şi aplicaţii B2B.

Tellence este o companie românească cu capital mixt, româno-israelian, veniturile totale din servicii de outsourcing fiind de 1.242.361 lei, în 2012 şi de 6.800.637 în 2013.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.